Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Riverside Stadium
Chelsea gaat winnen op Middlesbrough
De Nijs Michael

Chelsea is gisteren gaan winnen op het veld van Middlesbrough, een snel openingsdoelpunt van Didier Drogba en een magistrale vrije trap van Alex beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Londenaars. Nochtans hadden de spelers van Avram Grant het niet makkelijk met Middlesbrough: Zo kreeg Mido vlak na de openingstreffer een reuzekans op de gelijkmaker, een fantastische reactie van Cech voorkwam de 1-1 echter.

De partij begon evenwichtig, toch kwam Chelsea al na acht minuten op voorsprong. Florent Malouda leverde de bal in bij Didier Drogba en de Ivoriaan zette een één-twee op met Frank Lampard. De spits kwam alleen voor het doel van Mark Schwarzer en werkte koelbloedig af in de verste hoek. De reactie van Middlesbrough bleef niet lang uit, Gary O'Neil ging voorbij Paulo Ferreira en gaf een loepzuivere voorzet. Mido kon van dichtbij op doel koppen, maar een fantastische redding van doelman Cech voorkwam de gelijkmaker. Chelsea was duidelijk de kluts kwijt en hield het bij verdedigen, Middlesbrough kwam voor de rust echter niet verder dan enkele gevaarlijke voorzetten. Chelsea kreeg nog één kansje via Drogba, maar zijn vrije trap ging ver naast.

Middlesbrough kwam ook na de rust aanvallend voor de dag, maar opnieuw leverde dat geen doelpunt op. De beste kans kwam er na een voorzet van Steward Downing, maar ook nu vond Mido de weg naar de netten niet. Chelsea kwam nauwelijks onder de druk uit, tot Lampard vlak voor het uur een vrije trap mocht nemen. De middenvelder gaf een pasje naar Alex en de Brazilaan haalde verschroeiend uit: 2-0, meteen het eerste doelpunt van Alex voor Chelsea. De veer was nu gebroken bij 'Boro', Lampard en Malouda kregen nog enkele halve kansen maar kwamen niet meer tot scoren. Bij Middlesbrough noteerden we enkel nog een te hoog gericht schot van O'Neil.