mciManchester City
bcfcBirmingham City
Datum: 20/10/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: City of Manchester Stadium
Zesde thuiszege voor Manchester City
De Nijs Michael
| 0 reacties
Zesde thuiszege voor Manchester City
Foto: © SC

Manchester City heeft gisteren zuinig gewonnen van Birmingham. De Braziliaan Elano scoorde het enige doelpunt van de partij en zorgde daarmee voor de zesde thuiszege van Manchester City dit seizoen. Emile Mpenza startte in de basis bij de thuisploeg.

Manchester City begon goed aan de partij, vooral Elano liet zich in de goede zin van het woord opmerken. Ondanks de verre terugreis van Brazilië, waar hij met zijn nationale ploeg won van Ecuador, was er geen spoor van vermoeidheid te bespeuren bij het wonderkind van Manchester City. De Braziliaan was ongetwijfeld de meest gevaarlijke man op het veld, hij zorgde dan ook zelf voor het openingsdoelpunt in de 37ste minuut. Birmingham protesteerde hevig omdat Johnson vlak voor het doelpunt een fout op Muamba zou gemaakt hebben, scheidsrechter Mike Dean ging echter niet in op het protest.

Ook in de tweede helft bleef Elano de gevaarlijkste man op het veld. Bijna kon hij zijn tweede doelpunt van de avond vieren, maar zijn schot ging nipt naast. Birmingham kreeg een goede kans op de gelijkmaker nadat doelman Hart een terugspeelbal aanraakte met de handen, maar de daaropvolgende vrije trap van Cameron Jerome werd afgeweerd zodat de gelijkmaker uitbleef. Bij Birmingham werd Gary McSheffrey vervangen door de Nederlander Daniel De Ridder. Kort daarop kreeg Muamba nog een vrije schietkans, maar een superredding van Hart neutraliseerde ook de laatste kans van de bezoekers. Daarmee boekt Manchester City meteen zijn zesde thuiszege van het seizoen.