Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Goodison Park
Liverpool wint derby via 2 strafschoppen
Kristof Blomme

Liverpool heeft de derby bij Everton gewonnen met 1-2. De thuisploeg kwam voor de pauze op voorsprong na een eigen doelpunt van Hyypia. Vroeg in de tweede helft kreeg Hibbert rood en Kuyt zette de strafschop om. In de slotminuut moest ook Neville van het veld. Liverpool kreeg een tweede penalty en opnieuw trapte Kuyt de elfmeter binnen. Dankzij deze overwinning komen de Reds naast Manchester City op de derde plaats.

De eerste mogelijkheid van de partij was voor de bezoekers. Benayoun vond Voronin, die recht op Howard trapte. Een afgeweken vrije trap van Riise verdween net naast. Toch kon Everton vlug het evenwicht herstellen. Vooral Lescott deed Liverpool meer dan eens pijn. Anichebe kon tot twee keer toe koppen, maar telkens verdween de bal naast. Tien minuten voor de pauze nam Everton de leiding. Een voorzet van Stubbs werd door Hyypia met links voorbij zijn eigen doelman gewerkt.

Na tien minuten in de tweede helft zette Gerrard zich door in het strafschopgebied. Na een duel met Hibbert ging de skipper liggen. De thuisverdediger werd met rood van het veld gestuurd en Kuyt zette de daaropvolgende strafschop feilloos om. Met een man meer ging Liverpool nu op zoek naar de overwinning. Eerst trapte Riise, uit een kansrijke positie, wild over. Daarna had Howard een goede redding in huis op een schot van Voronin. Bijna was het raak aan de overkant. Yakubu pakte uit met een fantastisch schot, maar zijn poeier verdween net naast. In de slotminuut raakte Neville een schot van Lucas met de hand. Ook hij moest van het veld en Kuyt benutte zijn tweede strafschop van de middag. Maar nog was de partij niet gespeeld. Lescott werd neergehaald in het strafschopgebied door Carragher. Nu sloot ref Clattenburg wel de ogen, dit tot grote woede van de thuisploeg. Liverpool won zo met 1-2 en komt op de derde plaats.