The Merseyside derby

Yves Dekoning
| 0 reacties
The Merseyside derby
Foto: © SC


Everton - Liverpool
 
Goodison Park
zaterdag 20-10-2007, 13u45




De twee grootste ploegen van Merseyside stappen alweer samen de wei in. Everton en Liverpool spelen voor de 206de keer tegen elkaar. De wedstrijd wordt ook wel eens de "friendly derby" genoemd omdat in veel families Blues en Reds voorkomen. De stadions liggen op een steenworp van elkaar en de fans wonen naast elkaar in de wijken aan de Mersey. 

Als Everton de derby wint, komt het in de Premier League op gelijke hoogte met rivaal Liverpool. Beiden wonnen tot op heden vier competitieduels, maar de Reds verloren nog niet. De Toffees hebben al één wedstrijd meer afgewerkt. Everton verloor drie van zijn laatste vier matchen en moet zich dus dringend herpakken. Ook Liverpool stagneerde na een schitterende start. Opvallend, de Reds haalden wel 10/12 op verplaatsing. Reeds drie keer kregen ze een strafschop tegen, het meeste van alle clubs dit seizoen. Everton is dan weer de ploeg die het beste disciplinaire rapport heeft.  

Everton kan terug een beroep doen op middenvelder Tim Cahill, maar is hij wedstrijdfit? Ook Thomas Gravesen en James Vaughan hebben na blessures de trainingen hervat, maar zij zullen niet spelen. David Moyes vindt dat zijn ploeg beter voetbal brengt dan vorig seizoen. Hij hoopt dat een goed resultaat in de derby zijn team kan lanceren.

Bij Liverpool hoopt Fernando Torres tijdig te herstellen van een dijblessure. Ook Dirk Kuyt en Xabi Alonso zijn twijfelachtig. Pepe Reina is de enige Liverpoolspeler die dit seizoen alle wedstrijden in de Premier League speelde. Rafael Benitez beseft het belang van de derby, maar roept zijn spelers op om de wedstrijd nuchter te benaderen en te analyseren. 


Everton:
Howard, Hibbert, Yobo, Lescott, Stubbs, Baines, Valente, Pienaar, Arteta, Carsley, Cahill, Osman, Neville, McFadden, Yakubu, Anichebe, McFadden, Jagielka, Wessels. 

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Arbeloa, Pennant, Gerrard, Mascherano, Riise, Torres, Kuyt, Voronin, Crouch, Babel, Alonso, Sissoko, Aurelio, Itandje, Leto.

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties