eveEverton
arsArsenal
Datum: 29/12/2007 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Goodison Park
Arsenal terug leider na winst op Everton
Mathias Dumarey
| 0 reacties
Arsenal terug leider na winst op Everton
Foto: © SC

Arsenal gaat het nieuwe jaar in als leider in de Premier League. 'The Gunners' wonnen overtuigend met 1-4 bij Everton en steken zo Manchester United voorbij dat eerder op de avond met 2-1 ging verliezen bij West Ham United.

Arsenal speelde bijzonder efficiënt in Goodison Park en de Kroatische international Eduardo Da Silva was de matchwinnaar voor de Londenaren. Everton kreeg niet wat het verdiende en moest een ruime 1-4-nederlaag toestaan.

In de eerste helft was Arsenal nergens. The Gunners waren erg bleekjes en werden door Everton volledig overklast. Everton ging dan ook met een 1-0-stand rusten en dat was gezien het spelbeeld niet meer dan logisch. Arsenal mocht blij zijn dat er niet meer ballen tegen de netten vlogen. Het was de Australiër Tim Cahill die de score had geopend met een karatetrap.

Na de pauze veranderde het spelbeeld volledig. Da Silva bracht de Londense ploeg vanuit het niets op voorsprong. Twee keer werkte hij slim en ijskoud af met zijn favoriete linker. Het waren nog maar zijn eerste doelpunten dit seizoen in de Premier League. Invallers Emmanuel Adebayor en Tomas Rosicky loodsten Arsenal uiteindelijk naar een erg gevleide 1-4-overwinning. Beide teams zouden de wedstrijd met tien man beëindigen. De Oostenrijkse revelatie Nicklas Bendtner (Arsenal) en Mikel Arteta (Everton) werden nog met een rood kartonnetje vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.