mciManchester City
livLiverpool FC
Datum: 30/12/2007 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City en Liverpool scoren niet
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City en Liverpool scoren niet
Foto: © SC

Man City en Liverpool gingen in een uitverkocht City of Manchester Stadium de strijd aan voor de vierde plaats in de rangschikking. Emile Mpenza zat niet in de selectie van Manchester City.

Liverpool speelde de bal van begin af aan goed rond. Maar het was Manchester City dat de eerste openingen creëerde. City veroverde de bal rond de middenlijn. Ireland kreeg de kans om te trappen en Vassell kwam nog bij de bal, zijn kopbal ging naast. City mocht best tevreden zijn over zijn start, maar na 25 minuten ging Liverpool toch voor enige druk zorgen. Kewell kon schieten, Hart pakte in twee tijden. Net na het halfuur trapte Aurelio vanop afstand net naast. Aurelio ging al gauw nog eens zijn kans, ditmaal werd het afstandsschot door Hart over getipt. De druk van Liverpool ging al snel liggen, maar vlak voor rusten kregen de Reds toch nog een kans op de 0-1. Benayoun draaide goed weg en schoot naast. Man City zorgde ook wel voor gevaar op de tegenaanval, maar Liverpool kreeg toch de beste kansen om de score te openen. 

Liverpool begon ook sterk aan de tweede helft. Na een goede combinatie werd de bal teruggelegd naar Torres. De Spanjaard besloot recht op Hart. Vlak hierna was er weer een actie met Torres in de hoofdrol. Hij was sneller op de bal dan Hart. Torres tikte de bal in het zijnet, langs de verkeerde kant voor Liverpool. Een vrije trap van Gerrard ging naast. Manchester City herpakte zich weer even en ging terug loeren op de tegenaanval. Die werd niet altijd even goed uitgespeeld en zo was de volgende kans toch weer voor Liverpool. Hart duwde het schot van Benayoun over. Liverpool domineerde de tweede helft, maar Manchester City zette ondanks alles een goede organisatie neer en leek al bij al nog goed stand te houden, tot in de slotminuten. Liverpool kwam immers nog met een heus slotoffensief op de proppen. Hart kreeg nog een hand tegen de kopbal van Kuyt en Dunne moest de bal van de lijn halen. Een minuutje later blokte Dunne nog een poging van Benayoun van dichtbij af. Liverpool kreeg de bal maar niet tegen de netten en moest zich tevreden stellen met een 0-0 gelijkspel. 

Liverpool had kansen genoeg om te scoren. Bij de afwerking liet het echter mis. Manchester City bleef weerstand bieden en sleepte op karakter een gelijkspel uit de brand. Aanvoerder Richard Dunne ontpopte zich tot de redder van Manchester. The Citizens moeten het na een schitterende heenronde stellen met een vijfde plaats. Man City is wel nog steeds ongeslagen in eigen huis. Liverpool blijft vierde met 37 punten en heeft één match minder gespeeld dan City. Liverpool deed wel weer een slechte zaak in de titelstrijd.