Speeldag: Speeldag 20
Stadion: White Hart Lane
Spurs en Reading verwennen supporters
Mathias Dumarey

Tottenham Hotspur en Reading hebben de supporters op White Hart Lane een hartverwarmende namiddag bezorgd. 'The Spurs' versloegen 'The Royals' met maar liefst 6-4.

Het werd een gekke wedstrijd in het noorden van Londen. Na zeven minuten al had de Bulgaar Dimitar Berbatov Tottenham 1-0 voorgebracht, maar tien minuten later maakte Reading alweer gelijk via Kalifa Cissé

Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval en maakten propaganda voor het voetbal. Het resulteerde in tal van kansen aan beide kanten. Pas vijf minuten na de rust werd nog eens gescoord. Ivar Ingimarsson zette Reading op voorsprong. In de volgende veertig minuten volgde het ene doelpunt het andere op. Opnieuw Berbatov scoorde en bracht Tottenham langszij, maar even later bracht Dave Kitson Reading weer in winnende positie: 2-3.

Het spektakel bleef voortduren. Berbatov was nog maar eens de kwelduivel voor Reading en hij scoorde zijn derde van de middag. De Tottenham-supporters geloofden hun ogen niet toen alweer Kitson zijn ploeg luttele momenten later weer op voorsprong zette: 3-4. Toen vonden The Spurs dat het genoeg was geweest. Steed Malbranque, in België geboren, maakte opnieuw gelijk en in het laatste kwartier zorgden Jermaine Defoe en andermaal Berbatov dat Tottenham na een 6-4-eindstand de drie punten konden thuishouden.