Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Upton Park
'Hammers' zadelen ManU op met nederlaag
Mathias Dumarey

Manchester United heeft het jaar verrassend afgesloten met een nederlaag. In Londen ging de club met 2-1 onderuit bij West Ham United. Cristiano Ronaldo scoorde, maar miste ook een penalty.

Manchester United dreigt de leidersplaats in de Premier League terug te verliezen aan Arsenal nu het met 2-1 verloor bij West Ham United. Cristiano Ronaldo verloor de match door een strafschop te missen.

De Portugees had aanvankelijk zijn team op voorsprong gezet in Upton Park en lange tijd leek het er ook op dat dat zou volstaan voor een nieuwe overwinning van de Mancunians. Ronaldo kopte vroeg in de wedstrijd, in de veertiende minuut, een voorzet van Ryan Giggs binnen.

25 minuten voor tijd kon Ronaldo West Ham United de genadeslag toedienen vanop de stip na een handsbal van Jonathan Spector in de zestienmeter. De 22-jarige international miste echter. Hij schoot de bal naast. Het zou een dure misser zijn.

West Ham, dat de hele wedstrijd goed meedeed, maakte gelijk in de 77ste minuut. Eerste maakte Anton Ferdinand, broer van Manchester United-speler Rio Ferdinand, gelijk uit een hoekschop en vijf minuten later zorgde collega-verdediger Matthew Upson al koppend voor de winning-goal.