Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal te sterk voor Man City
Kevin Vanbuggenhout

Arsenal heeft zaterdagnamiddag een vlotte overwinning behaald. Manchester City was een maatje te klein en verloor met 2-0 in het Emirates Stadium.

Arsenal speelde de bal van in het begin heel goed rond en kende ook de ideale start. De ongedekte Adebayor kopte de vrije trap van Fabregas binnen: 1-0. Adebayor, pas terug uit blessure, vierde zijn wederoptreden meteen met een doelpunt. Arsenal demonstreerde enkele heerlijke combinaties, Manchester City had het moeilijk in de aanvangsfase. City groeide wel stilaan in de match met meer balbezit. Na een dik halfuur spelen hadden de bezoekers ook een uitgelezen kans op de gelijkmaker toen Gelson Fernandes werd uitgespeeld. De Zwitserse middenvelder kreeg gigantisch veel ruimte, maar knalde van dichtbij zowaar in het zijnet. In de 38ste minuut trekkebeende Vincent Kompany naar de kant. Hij werd vervangen door Elano. City was eerder al Wayne Bridge verloren door een blessure. Op slag van rust was Arsenal erg dicht bij de 2-0. Arshavin sneed dankzij een mooie één-twee met Song doorheen de City-defensie. Arshavin kon ook afdrukken, maar Given had een schitterende redding in huis.

Vlak na de koffiepauze was dat tweede doelpunt toch een feit. Dunne verslikte zich in een prachtig geliftte bal van Fabregas. Adebayor omspeelde Given en legde de 2-0 tegen de netten. Arsenal nam het heft nu stevig in handen en drukte City achteruit. Fabregas knalde net naast. Het laatste halfuur was overbodig, Arsenal kwam niet meer in de problemen. The Gunners kregen zelf nog één goede kans. Na samenspel tussen Eboué en Song kon de eerstgenoemde vrij aanleggen van in het strafschopgebied. Eboué knalde over. De score wijzigde niet meer en Arsenal stak de drie punten op zak.

In de eerste helft zorgde Manchester City nog voor behoorlijk wat weerwerk, maar na de pauze voetbalde Arsenal zich comfortabel naar de overwinning. Arsenal boekte zijn vierde zege op rij en staat zo nog altijd in de top vier. Man City bekleedt voorlopig de tiende stek in het klassement.