blrBlackburn
totTottenham
0-1
28' Robbie Keane (pen)
Luc Goderis

Blackburn is in het eigen Ewood Park zaterdag door het oog van de naald gekropen. Acht minuten voor affluiten stonden Rovers nog met 0-1 in het krijt, maar McCarthy en Ooijer bogen in extremis de stand nog om in 2-1.

Tottenham was net na het halfuur op voorsprong gekomen toen Robbie Keane vanop de strafschopstip mocht aanleggen.  Gael Givet had, althans volgens scheidsrechter Peter Walton, in de eigen zestien het leer met de hand beroerd.

De thuisploeg voetbalde met de daver op het lijf en kon amper dreigen, laat staan aanspraak maken op een punt.  Tot tien minuten voor affluiten zag het er bijzonder belabberd uit voor de manschappen van Sam Allardyce.  Amper één schamel puntje boven de degradatiezone en een nieuwe nederlaag leek niet meer te ontkomen.

Dé ommekeer kwam er echter toen Wilson Palacios tien minuten voor tijd vervroegd mocht gaan douchen na tweemaal geel in een tijdspanne van amper anderhalve minuut.  Amper twee minuten later liet Benni McCarthy doelman Heurelho Gomes kansloos.  De Braziliaan moest zich een minuut voor tijd zelfs nog een tweede maal omdraaien.  De afscheidnemende Andre Ooijer (foto) toonde zich op een late hoekschop de sterkste en tikte voor Blackburn een levensbelangrijk doelpunt binnen in de strijd om het behoud.