Stadion: The Hawthorns
Hoefkens op zucht van degradatie
Kevin Vanbuggenhout

West Bromwich Albion en Stoke City stonden tegen mekaar in een onvervalste degradatietopper. Stoke boekte zijn eerste uitzege van het seizoen en tekende wellicht het doodvonnis voor West Brom.

De wedstrijd begon op een rampzalige manier voor West Bromwich. Er was nauwelijks een minuut gespeeld of Martis verkeek zich en Fuller profiteerde door de 0-1 binnen te schieten. West Bromwich herpakte zich wel met behoorlijk wat balbezit, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Op het einde van de eerste helft nam Stoke het heft opnieuw in handen.

De tweede helft begon zoals de eerste: met een doelpunt voor Stoke. Na een verschrikkelijk misverstand in de defensie van West Brom knalde Beattie de bal voorbij Carson: 0-2. De wedstrijd leek helemaal gespeeld. West Brom-manager Mowbray wou van geen opgeven weten bracht met Koren, Bednar en Teixeira al snel drie frisse krachten in. Even na het uur had Brunt de spanning ei zo na terug in de match gebracht. Hij pakte uit met een enorme knal vanop afstand, zijn poging spatte uiteen op de kruising. Nadien zag West Brom nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De risico's van West Bromwich leverden geen resultaat op, Stoke City ging met de drie punten aan de haal.

West Bromwich verloor de zespuntenmatch en mag zich stilaan opmaken voor een ticket retour naar de Engelse tweede klasse. West Brom staat nu acht punten achter een veilige plaats met nog zeven matchen te gaan. Carl Hoefkens bleef bij West Brom 90 minuten op de bank. Stoke City, de ex-ploeg van Hoefkens, deed uiteraard wel een gouden zaak. Stoke behaalde zijn eerste uitoverwinning van het seizoen en klimt naar de dertiende plaats in de stand.