Speeldag: Speeldag 31
Stadion: St. James Park
Chelsea verpest debuut Shearer
Kevin Vanbuggenhout

Alan Shearer werd onlangs bij Newcastle aangesteld als sportieve baas. Hij moest zijn favoriete club in de Premier League houden. Chelsea kende geen genade bij het debuut van Shearer en won met 0-2.

De supporters van Newcastle waren door het dolle heen met de aanstelling van Shearer en trakteerden de nieuwbakken hoofdcoach op een warm onthaal. Er heerste meteen een heerlijk sfeertje in St. James' Park. In de eerste helft hield Newcastle ook goed gelijke tred met Chelsea, ondanks een goede start van The Blues. Kalou dook de uitstekende voorzet van Malouda bijna in doel, Steve Harper had een geweldige redding in huis. Een minuutje later was er gevaar aan de overzijde toen Alex half naast de bal trapte. De bal kwam terecht bij de vrijstaande Martins, maar die mistte -tot frustratie van heel Newcastle- zijn controle. Newcastle eindigde de eerste helft sterk, maar het was 0-0 aan de rust.

Na de koffie nam Chelsea de partij in handen. Malouda trof de paal. Vijf minuten later was het wel raak. Coloccini ging in de fout en uiteindelijk liftte Anelka de bal tegen de lat. Lampard stond op de goede plaats om de rebound in het lege doel te koppen: 0-1. Een kleine tien minuten nadien was het game over. Lampard gaf de bal mee met de losgelaten Malouda en de Fransman schoot de 0-2 binnen. Newcastle kon nooit de indruk wekken dat het nog een comeback kon bewerkstelligen. Al had de thuisploeg wel recht op een doelpunt. De bal van Owen was achter de lijn, maar de arbitrage weigerde het doelpunt toe te kennen. Chelsea speelde de partij volwassen uit en won met 0-2. Chelsea behoudt zo nog een waterkans op de titel. Newcastle verkeert nog steeds in zware degradatiezorgen.