Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Craven Cottage
Mannone is de held van Arsenal
Kevin Vanbuggenhout

Arsenal heeft de derby tegen Fulham gewonnen met 0-1. Fulham verdiende de drie punten, maar stuitte telkens op Arsenal-doelman Vito Mannone.

Thomas Vermaelen verscheen opnieuw aan de aftrap bij Arsenal en speelde de volledige wedstrijd. Arsenal speelde aanvankelijk te traag om echt voor doelgevaar te zorgen. Fulham was van meet af aan de betere ploeg en had ook de beste kansen in de eerste helft. Zamora legde af voor Gera en hij bracht de bal voor doel. Mannone hield Arsenal overeind met een dubbele redding. Gera was zelf ook een keer dicht bij de openingstreffer. Johnson tikte de bal slim in de loop van Gera, zijn schot werd door Mannone in hoekschop getikt.

Zeven minuten ver in de tweede helft was het Arsenal dat de leiding nam. Fabregas verstuurde een goede pass en Van Persie zorgde voor een uitstekende balaanname en dito afwerking. Kort hierop gaf Van Persie de bal mee met Bendtner. De Deense aanvaller dwong Schwarzer tot een goede redding. Hierna domineerde Fulham. Na een prachtige pass van Murphy zette Zamora voor en kopte de ongedekte Johnson op doel. Mannone was alweer de kwelduivel van Arsenal. In de herneming schoot Dempsey vanuit een scherpe hoek voorlangs. Luttele minuten later week een shot van Dempsey af op Sagna en ging de bal rakelings naast. In de slotfase kopte Zamora een vrije trap van Konchesky op doel, maar Mannone had een zoveelste redding in huis.

Arsenal boekte een gevleide 0-1 zege op bezoek bij Fulham. Arsenal dankte zijn overwinning aan het doelpunt van Van Persie, maar vooral aan de schitterende reflexen van derde doelman Mannone. Door de blessures van Almunia en Fabianski krijgt Mannone zijn kans in doel en de Italiaanse goalie heeft dus zijn visitekaartje afgegeven. Arsenal staat voorlopig 5de in het klassement, Fulham 17de.