Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Britannia Stadium
Man Utd mee aan de leiding
Kevin Vanbuggenhout

Manchester United heeft de lastige verplaatsing naar Stoke City tot een goed einde gebracht. ManU won met 0-2 en komt zo mee aan de leiding in de Premier League.

Man Utd begon goed aan de wedstrijd en zette meteen de toon. Manchester had veel balbezit en ging kamperen op de helft van Stoke City. De verdediging van Stoke gaf echter amper iets weg. Stoke speelde goed georganiseerd en haalde de rust met 0-0.

In de tweede helft kraakte de thuisploeg alsnog. De inbreng van Ryan Giggs had daar het één en ander mee te maken. Giggs stond vijf minuten op het veld toen hij Berbatov de 0-1 aanbood. Na dit doelpunt hield Man Utd de bal goed in de eigen ploeg zodat Stoke niet bij machte was een offensief op gang te brengen. Een klein kwartier voor tijd kopte O'Shea een vrije trap van Giggs binnen: 0-2. Enkele minuten later kon de vrijstaande Giggs zelf zijn kans gaan, maar hij trapte over. Man United had nog een strafschop moeten krijgen na handspel, maar de ref vond dat niet nodig. Manchester United won hoe dan ook verdiend van Stoke City met 0-2.

Manchester United heeft dankzij deze overwinning ook de koppositie in de Premier League veroverd. Chelsea schoof immers uit in Wigan. Man Utd voert nu de Premier League aan met 18 punten, evenveel dan Chelsea. Stoke staat 12de met 8 punten.