Stadion: JJB Stadium
Chelsea heeft verloren
Yves Dekoning

Chelsea heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Met elf tegen tien zorgde Wigan voor een knappe prestatie. Ook staan de Blues niet langer aan de leiding in de Premier League.

Het was van maart geleden dat Chelsea nog had verloren. In Wigan gingen de Blues al vroeg op zoek naar een voorsprong, maar Titus Bramble kopte na een kwartier spelen voor de thuisploeg de 1-0 binnen. Daarna had de thuisploeg Chelsea onder controle.

Meteen na de rust zorgde Didier Drogba voor de gelijkmaker, maar een paar minuten later liep het mis. Petr Cech haalde de doorgebroken Hugo Rodallega neer en zag rood. De Colombiaan zette de strafschop zelf om. Chelsea kon met een man minder niet meer terugslaan en moest na een blessure voor Ashley Cole zelfs met negen verder. In blessuretijd werkte Paul Scharner nog een voorzet tegen de netten.

Door de 3-1-nederlaag op Wigan ziet Chelsea Manchester United op gelijke hoogte klimmen. De Red Devils staan op één omdat ze een beter doelsaldo hebben.