Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Brondby Stadion
Ajax geeft overwinning uit handen
Kristof Blomme

Ajax heeft een goede uitgangspositie verworven bij het Deense Brondby. Op het einde werd de overwinning wel nog uit handen gegeven.

De eerste helft was redelijk slordig. Op het halfuur kon Ajax toch op voorsprong komen. Pienaar kreeg de bal tot bij Rosenberg en die liet de kans niet liggen. Het belangrijke doelpunt op verplaatsing was een feit. Niet lang daarna kwamen de Denen echter alweer langszij. Het was Skoubo die voor de gelijkmaker tekende. Voor rust kwam Ajax nog goed weg, maar de rust werd met een 1-1 stand bereikt.

Ook na de koffie bleef het spel wat rommelig. Toch konden de Nederlanders een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong komen na een individuele actie van talent Babel. Hij zette twee man in de wind en krulde de bal in de winkelhaak. Een heerlijk doelpunt van de spits van Ajax. De bezoekers kwamen goed weg toen opnieuw Skoubo de lat trof. In blessuretijd moesten de Amsterdammers toch nog de gelijkmaker toestaan. Een schot van Retov werd van richting veranderd en ging voorbij doelman Vonk.

Hoewel Ajax op het einde de overwinning nog weggaf hebben de Nederlanders toch een goeie uitgangspositie bereikt.

Brondby: Ankergren, Nielsen, Rytter, Sennels, Agger, Lantz (Absalonsen 82), Jorgensen (Kamper 40), Retov, Elmander, Skoubo, Lorentzen (Daugaard 68).

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé, Emanuelson, De Jong, Maduro, Boukhari (Sneijder 78), Pienaar, Rosenberg (Charisteas 89), Babel.

Doelpunten: 0-1 Rosenberg 31, 1-1 Skoubo 35, 1-2 Babel 74, 2-2 Retov 93.

Toeschouwers: 26000.

Scheidsrechter: De Santis (Italië)