Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Old Trafford
Man United kan gerust zijn
Philippe Crols

Het ziet er allemaal vrij goed uit voor Manchester United. Na een ruime 3-0 zege vanavond kunnen de Red Devils met een gerust gemoed naar Hongarije afreizen. Goed was het nog allemaal niet bij United, maar de Hongaarse kampioen werd al bij al makkelijk opzij gezet.

Al na vier minuten had Debrecen prijs in Manchester. Rooney stuurde van Nistelrooy het straatje in en die trapte zonder aarzelen binnen. Helaas voor hem en gelukkig voor Debrecen deed hij dat vanuit buitenspel en dat had ook de Spaanse lijnrechter opgemerkt. Geen vroege voorsprong voor United dus. Die kwam er twee minuten later wel. Na klungelig uitverdedigen bij de Hongaarse kampioen kon Rooney de bal knap binnenschieten, 1-0. Daarna was het weer even wachten op gevaar. Na een kwartier spelen zette Neville de bal strak voor en die werd bijna in eigen doel gewerkt door Eger. Voor de rest was het vrij povertjes. Debrecen kon niet beter en Manchester had er blijkbaar niet veel zin in. Cristiano Ronaldo had er wel zin in en had een paar fraaie bewegingen in huis. Na een halfuur nam de Portugees zijn Hongaarse tegenstander met zo'n beweging te grazen en vervolgens schoot hij hard op doelman Csernyanski. Daarna had hij nog twee mindere pogingen in huis die niet echt gevaarlijk waren, maar hij was wel de beste speler van het veld tezamen met Wayne Rooney. Rusten deden de ploegen met 1-0.

Nog geen halve minuut was er gespeeld in de tweede helft en het was plots heel stil op Old Trafford. Halmosi schoot de bal perfect voorbij Van der Sar in doel, maar had in het voorafgaande duel Neville een heel licht duwtje verkocht en dus ging het doelpunt niet door. Twee minuten later was het wel raak, aan de overkant welliswaar. Het was Rooney die mooi wegdraaide van zijn tegenstander en de bal in de loop van van Nistelrooy gaf. Die kwam oog in oog met de Hongaarse doelman te staan. Zo'n kansen laat de Nederlander normaal gezien niet liggen en dat was ook vanavond zo. Hij schoot de 2-0 mooi onder de doelman in doel. Na een kleine twintig minuten spelen in de tweede helft was de match gespeeld. Heerlijk kaatsen van van Nistelrooy bracht Rooney alleen voor doel. Die was zo vriendelijk om de bal opzij te leggen en zo die andere uitblinker, Cristiano Ronaldo, ook een doelpuntje te gunnen, 3-0. Een paar minuten later kregen de bezoekers een vrijschop op een leuke plek. Sandor trapte niet slecht, maar Van der Sar kende niet echt veel problemen. Net na die vrijschop mocht de Koreaan Park een eerste keer genieten van Old Trafford. De Koreaan viel ook op en ging met nog tien minuten te gaan neer in de zestien. Een penalty kreeg hij echter niet en dat was voor discussie vatbaar. De laatste doelpoging kwam van de rechtervoet van Wayne Rooney. Hij vuurde een strak schot af richting het Hongaarse doel, maar de bal zeilde net over. Zo bleef het 3-0 en lijkt het onwaarschijnlijk dat United dit jaar niet zal deelnemen aan de echte Champions League.

Manchester United speelde met:
Van der Sar, Neville, O'Shea, Ferdinand, Silvestre, Keane (66' Park), Fletcher, Scholes, Ronaldo (66' Smith), Rooney, van Nistelrooy (82' Rossi)

Debrecen speelde met:
Csernyanski, Nikolov, Eger, Maté, Szatmari, Dombi (85' Boor), Sondor, Vukmir, Halmosi, Kerekes (51' Sidibi), Bogdanovic (60' Kiss)

Scheidsrechter: Cantalejo (Spanje)

Doelpunten Manchester United - Debrecen:
6' Rooney  1-0
48' van Nistelrooy  2-0
63' Ronaldo  3-0