Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Udinese wint moeilijke match in Portugal
Kristof Blomme

Udinese staat met 1.5 been in de Champions League. De Italianen wonnen met 0-1 op het veld van Sporting Lissabon. Sporting was vorig seizoen nog verliezend finalist in de Uefa Cup.

In het begin van de partij kwamen de Portugezen al goed weg toen Candela de lat trof. Ook de thuisploeg kreeg een kans. Sa Pinto drukte goed af, maar doelman De Sanctis lag in de weg. Halfweg de eerste helft kreeg Udinese een strafschop nadat Paulo Barreto foutief werd gestuit door Miguel Garcia. Iaquinta faalde niet vanop de stip. Voor de rust kreeg Iaquinta een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Doelman Ricardo liet zich echter geen tweede keer verschalken. Ook De Sanctis moest nog eens zijn kunnen tonen op een poging van Custodio

Na rust probeerden de Portugezen het tij te doen keren. Verder dan een bal op de lat van Sa Pinto kwamen ze niet. Binnen twee weken hebben de Portugezen nog veel werk voor de boeg.