Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Highbury
Ook Arsenal in de groepsfase
Ruben Claesen

The Gunners hebben zich verzekerd van een plaatsje in de groepsronde van de Champions League. In het Emirates Stadium ging Dinamo Zagreb met 2-1 onderuit, nadat Arsenal ook al de heenwedstrijd in Kroatië met 0-3 had gewonnen. Maar makkelijk was het voor Wengers troepen niet. Eduardo bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong, maar in de slotfase wist Arsenal toch te zegevieren.

Josip Kuze, trainer van Dinamo, was één van de weinigen die nog geloofde in de kansen van zijn team en zette alles op de aanval. Die instelling loonde, want Eduardo wist al vroeg de score te openen. In combinatie met Etto kwam de Braziliaan in het Londense strafschopgebied en trapte de bal binnen, nadat Kolo Touré hem niet kon afstoppen. Arsenal begreep dat het iets moest doen en zette meer aanvallende druk, maar het kader voorkwam de 1-1 toen Van Persie de lat trof. Arsenal ontwikkelde meer en meer kansen, maar tot een goal kwam het in de eerste helft niet meer.

Al vroeg in de tweede helft kreeg ook Adebayor een grote kans, maar hij trapte de wenkende mogelijkheid over. Wenger haalde Henry van de bank en even later kwam Arsenal op gelijke hoogte. Freddie Ljungberg, in zijn eerste match als aanvoerder, kopte een voorzet van Van Persie binnen. Tegen het einde van de wedstrijd gaf Flamini Zagreb de doodsteek. Na een knappe actie van de ingevallen Walcott tikte de Fransman de winning goal achter Turina. Bij die 2-1 zou het blijven, Arsenal gaat verder. [AN]