Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Ghenceastadion
Standard mist Champions League
Thomas Dubois

Standard zal zich moeten tevreden stellen met de Uefa-beker. De Rouches slaagden er niet in zich te kwalificeren voor de lucratieve Champions League. Standard kende een droomstart en kwam al vlug op voorsprong, Badea scoorde echter nog twee keer voor Steaua Boekarest en bezorgde z’n club zo de kwalificatie.

Standard begon met Rapaic aan de aftrap, hij scoorde de twee doelpunten in de heenwedstrijd. De Rouches kenden een droomstart. Na een voorzet ging de Steaua-verdediging onder de bal door en Jovanovic kon de bal keihard binnen schieten. Fernandes had geen verhaal tegen het schot. De wedstrijd begon razendsnel, ook Steaua kreeg via Cristocea een reuzegrote kans die echter onbesuisd over geschoten werd. De wedstrijd ging goed op en neer en op het kwartier kreeg Standard dé kans op de 0-2. Jovanovic trapte eerst op Fernandes en de rebound van Sa Pinto ging maar centimeters naast. Een misser waar men in Luik wellicht nog jaren lang zal van wakker liggen.

Gaandeweg de eerste helft zakte het tempo wat en kwam Boekarest meer in de wedstrijd en dat leidde tot enkele kleine kansjes voor de Roemenen. Renard dook eerst goed in de voeten van Badea en vervolgens pakte hij een schotje van diezelfde Badea. Tien minuten voor rusten kon Renard geen redding brengen, een afvallende bal viel voor de voeten van alweer Badea die de netten deed trillen en zo Standard opnieuw in nauwe schoentjes bracht. Standard prikte tegen via een schot van Sa Pinto. In een kolkend stadion gingen beide ploegen rusten met een 1-1.

In de tweede helft was de droomstart weggelegd voor Boekarest. Man van de wedstrijd, Badea glipte op snelheid door de Standard-verdediging en schoot de bal gekruist voorbij Renard. Standard kon er niet veel tegenover plaatsen, enkel Rapaic kon enkele keren prikken. Het was echter Boekarest dat aan de overkant het gevaarlijkst kon zijn. Cristocea met de kopbal, Onyewu bracht redding op de lijn. Een afstandsschot zoefde even later maar net naast.

Standard kon geen vuist maken en slaagde er maar niet in een slotoffensief te creëren. Integendeel het kreeg met een opdoffer af te rekenen. Sa Pinto kreeg een tweede gele kaart –voor een lichte trekfout- en Poll trok deze keer wel een rode kaart. Even later kreeg Boekarest een grote kans op de 3-1 maar Renard hield Standard nog in de wedstrijd. De 3-1 die zeker niet onverdiend zou geweest zijn want Boekarest domineerde Standard over het algemeen. Boekarest kreeg nog enkele kansjes via onder andere Cristocea maar scoorde niet meer. Defour kon nog eens schieten, maar Fernandes pakte. Standard verliest zo met 2-1 en grijpt naast de Champions League-miljoenen. [AN]