Datum: 23/08/2006 20:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Ruzomberok Stadion
CSKA plaatst zich makkelijk
Luc Goderis
| 0 reacties
CSKA plaatst zich makkelijk
Foto: © SC

CSKA Moskou mag zich, net als stadsgenoot Spartak, gaan opmaken voor de eindronde van de Champions League.  Nadat de Moskovieten thuis al een comfortabele 3-0 voorsprong bijeengesprokkeld hadden haalden ze het nu bij Slovaaks kampioen MFK Ruzomberok met 0-2.

Niettegenstaande de 3-0 voorsprong maakten Valeri Gazzaev's mannen er geenszins een gezondheidswandeling van daar in Slovakije.  Van bij het eerste fluitsignaal ging CSKA zwaar op het gas staan.  Het duurde dan ook maar amper vijf minuten vooraleer Daniel Carvalho alle twijfels wegnam en, na een subliem hakje van Vagner Love, CSKA op 0-1 schoot.

Na de opener diende de scheidsrechter de partij wel even stil te leggen want het vuurwerk spoot langs alle kanten uit de tribunes.

Het Braziliaanse duo ging er na de korte, onverwachte stop weer stevig tegenaan.  Carvalho bediende nu Vagner Love, maar diens schot spatte op de paal uiteen. 

De Russen hadden het meeste balbezit en de grootste kansen.  Dit resulteerde nog voor het halfuur in een tweede doelpunt.  Het werd opnieuw een Braziliaan onderonsje, maar deze keer was Carvalho de aangever en Vagner Love de schutter van dienst.

De thuisploeg stelde er tegen al dat Russische geweld maar bitter weinig tegenover.  Het duurde dan ook tot kort voor de pauzen vooraleer de Slovaken een eerste keer Igor Akinfeev konden testen.

Na de herneming kreeg Ruzomberok wel enkele kansen maar zowel Jan Nezmak, Igor Zofcak als invaller Peter Babnic konden de Russische international echter niet te grazen nemen.

CSKA bleef de partij rustig controleren en drukte het laatste half uur niet echt meer door.  Het bleef 0-2 en de Russische landskampioen overtuigend naar de Champions League.