Stadion: BJK Inönü
Besiktas slaat Liverpool KO
Yves Dekoning

Besiktas - Liverpool 2-1

Liverpool FC heeft in Besiktas met 2-1 verloren. Na drie wedstrijden staan de Reds laatste met amper één punt. Voor Besiktas zijn het de eerste drie punten.

Besiktas nam meteen het heft in handen en zette Liverpool meteen onder druk, vooral Deivson Bobo deed de Reds beven. De bezoekende defensie begaf in de 13de minuut. Na een tackle van Jamie Carragher viel de bal ongelukkig voor de voeten van Serdar Ozcan en zijn schot ging via Sami Hyypiä binnen. Liverpool lag onder, maar kwam via Dirk Kuyt toch bijna op gelijke hoogte.

Na rust kwam Liverpool beter voor de dag en zocht naar de gelijkmaker. Steven Gerrard zag enkele pogingen gered door doelman Hakan Arikan, maar echt veel kansen kregen de bezoekers niet terwijl Besiktas gevaarlijk was op de counter en negen minuten voor tijd was het opnieuw prijs. Uitblinker Bobo brak door en verschalkte Pepe Reina koelbloedig. Gerrard kon met een kopbal nog milderen tot 2-1, maar verder kwamen de Reds niet meer in een spannende slotfase.