Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV niet verder dan gelijkspel

Het zal nog moeilijk worden voor PSV om zich te plaatsen. Na drie Champions League-wedstrijden staat de ploeg van Ronald Koeman er niet zo heel goed voor. De Nederlandse topclub kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fenerbahçe.

PSV begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg al vrij vroeg twee goede mogelijkheden, maar zowel Danko Lazovic als Jan Kromkamp kregen de bal niet tegen het net. Na de twee kansen voor de thuisploeg nam Fenerbahçe het initiatief over. De Turken kwamen met momenten gevaarlijk opzetten, ondanks het uitvallen van Alex. PSV kon de bezoekers moeilijk van het eigen doel weg houden en kwam enkele keren goed weg. Toch mocht de ploeg van onze landgenoot Timmy Simons gaan rusten met een 0-0 stand.

Na rust kwam er niet veel beterschap voor de mannen van Koeman. De thuisploeg kwam opnieuw enkele keren goed weg. De verdiende tegentreffer bleef uit , mede dankzij het zwakke optreden van scheidsrechter Howard Webb. In de 65e minuut ging Deivid onbeholpen door op Mike Zonneveld en kreeg hij daarvoor de rode kaart voorgeschoteld. Ondanks de man-meer-situatie kreeg PSV nauwelijks kansen. De thuisploeg kon het verschil in de slotfase niet meer maken en moest zo tevreden zijn met een gelijkspel.

In de terugwedstrijd is het minimale voor PSV een gelijkspel én scoren om het onderlinge resultaat in hun voordeel te laten beslissen. [AN]