Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers houden Barcelona in bedwang
De Nijs Michael

In groep E stonden Glasgow Rangers en FC Barcelona tegenover elkaar, beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd samen aan de leiding met 6 punten. De wedstrijd eindigde onbeslist want beide ploegen slaagden er niet in te scoren, al had vooral FC Barcelona enkele keren pech bij de afwerking. Zo trof Ronaldinho onder andere de lat.

De Rangers hadden veel vertrouwen voor aanvang van de wedstrijd, dit weekend werd rivaal Celtic namelijk met 3-0 wandelen gestuurd in Schotland terwijl FC Barcelona tegen zijn eerste nederlaag aanliep. Toch was het FC Barcelona dat een eerste keer kon dreigen via Thierry Henry en Messi, deze laatste zag zijn voorzet/schot echter gekeerd door Cuéllar. Na een fout van Alan Hutton mocht Ronaldinho een vrije trap nemen van net buiten het strafschopgebied. de Braziliaan gaf een fantastische vrije trap, maar Allan McGregor kon de bal in laatste instantie tegen de deklat tikken waardoor het 0-0 bleef. De scheidsrechter had het ultieme tikje van de goalie niet gezien en gaf geen corner aan Barcelona. De druk van de Spanjaarden bleef aanhouden, zo werd een kopbal van Puyol onschadelijk gemaakt door McGregor. Vlak voor rust kreeg Ronaldinho een uitstekende gelegenheid om zijn ploeg alsnog op voorsprong te schieten maar het schot van de middenvelder werd gekeerd door de hand van verdediger Hutton, scheidsrechter Konrad Plautz oordeelde dat het ging om een aangeschoten bal en floot dus ook geen penalty.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: Controlevoetbal van Barcelona, maar weinig kansen. Gudjohnson schoot van op zo'n twintig meter, doelman McGregor had geen enkele moeite om de nul op het bord te houden. Xavi kopte nog een voorzet van Henry over, maar echt gevaarlijk was Barcelona niet meer na de koffie. Het waren integendeel de Rangers die nog de beste kansen kregen, zo kwam Ferguson centimeters te kort om een voorzet van Cousin binnen te tikken. De Rangers kregen nog enkele kleine kansjes, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Door dit gelijke spel blijven beide ploegen aan de leiding in hun groep.