Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Allianz Arena
Groep F: Bayern zoekt naar goede vorm
Nico Wieme

Bayern München is in de eigen Allianz Arena niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen Lyon. Juninho bracht de Fransen met behulp van Martin Demichelis op voorsprong, Zé Roberto zorgde na de rust voor de verdiende gelijkmaker.

Op de tweede speeldag van de Champions League stonden Bayern München en Lyon tegenover elkaar in de Allianz Arena. Bayern had na de 0-1-uitzege bij Steaua Boekarest al drie punten, Lyon moest op de openingsspeeldag in eigen huis een puntendeling (2-2) toestaan tegen Fiorentina.

Weinig tempo
In een tempoarme eerste helft was duidelijk dat Bayern, met Daniel Van Buyten 90 minuten op de bank, op zoek is naar zijn beste vorm. De Duitse recordkampioen kende de slechtste start sinds jaren in de Bundesliga en dat weerspiegelde zich tegen Lyon, dat de thuisploeg goed opving, voor een korte dekking opteerde en snel counterde als het kon.

Strafschop?
Toch waren de eerste kansjes voor de thuisploeg. Een kopbal van Luca Toni ging nipt over en Philippe Lahm besloot na een mooie individuele actie zwak op Hugo Lloris. Na tien minuten claimde de thuisploeg een penalty nadat Miroslav Klose neerging in een duel met John Mensah. Scheidsrechter Kiris Vasaras wuifde het protest weg.

Kort daarna stak Lyon een eerste keer de neus aan het venster: de kopbal van Fred op vrijschop van Juninho werd door Michael Rensing nog voor de lijn gekeerd. Iets voorbij het kwartier zoefde een afstandsschot van Anthony Réveillère rakelings aan de kruising voorbij.

Bayern van slag af
Halfweg de eerste helft viseerde Frank Ribéry op aangeven van Lahm de vuisten van Lloris. Twee minuten later kreeg Lyon een vrijschop iets over de middenlijn. De trap van Juninho (foto links) werd door Martin Demichelis met het hoofd beroerd en belandde achter een verbouwereerde Rensing in doel. Bayern was van slag af, al kreeg het vijf minuten na die uppercut wel de kans om gelijk te maken. Lloris kon echter nog nipt met de vingertoppen bij het schot van Toni. De wedstrijd bloedde dood. Enkel een kopbal naast doel van een onfortuinlijke Toni deed de thuisfans vijf minuten voor de pauze nog even opveren.

Gelijkmaker
Bayern kwam als door een wesp gestoken uit de kleedkamer. Nadat eerst Toni nog maar eens twee kansen de nek omwrong, lukte het Zé Roberto 'foto rechts) wel om te scoren. Massimo Oddo stuurde Klose diep op rechts; diens voorzet werd door de Braziliaan aan de tweede paal keihard binnengekopt. Er zat duidelijk meer tempo in de partij, maar dat leidde niet tot veel uitgespeelde kansen. Het was wachten tot de 65ste minuut: Ribéry besloot echter nipt naast.

Op slot
De thuisploeg kon niet op zijn elan doorgaan en de wedstrijd zat, net als in de eerste helft, opnieuw op slot. Bij Lyon dreigden Karim Benzema en de invallers Ederson en Mounier. Bayern probeerde het dan maar met stilstaande fases. Een poging van Bastian Schweinsteiger zorgde even voor paniek bij Lloris, Ribéry knalde in de muur. Meteen het laatste noemenswaardige wapenfeit van een al bij al niet zo hoogstaande wedstrijd.