Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Groep F: Fiorentina en Steaua ontgoochelen
Nico Wieme

Fiorentina is er niet in geslaagd om in eigen huis afstand te nemen van Steaua Boekarest. De wedstrijd eindigde zoals hij begon.

In groep F ontving Fiorentina dinsdagavond Steaua Boekarest. De Italianen graaiden tijdens de openingsspeeldag een punt mee uit Lyon en konden mits winst een goede zaak doen. De Roemenen verloren thuis tegen Bayern München en hadden dringend nood aan punten als ze een rol van betekenis willen spelen in deze poule.

Fiorentina is niet voorbij Steaua Boekarest geraakt. Na een saaie wedstrijd met weinig doelgevaar stond na 90 minuten nog steeds een brilscore op het bord. In de eerste helft toonden de Italianen zich de betere ploeg, maar veel doelgevaar leverde dat niet op.

Zowel Alberto Gilardino als Adrian Mutu (foto rechts) besloten op de bezoekende doelman, Robinson Zapata. Aan de overzijde trof de gevaarlijke Antonio Semedo het zijnet.

In de tweede helft gebeurde een kwartier niets. Een vrijschop van Mutu op de buitenkant van de paal zorgde voor enige opwinding. Steaua kwam er nog nauwelijks uit en beperkte zich tot het houden van de nul.

Een bedrijvige Mutu, die zich tegen zijn landgenoten duidelijk in de kijker wilde spelen, kopte nog eens in het zijnet. Na zwak uitverdedigen van de thuisploeg kon Banel Nicolita profiteren. De Steauaspeler bediende Semedo, maar Sebastian Frey kweet zich uitstekend van het weinige werk dat hij moest opknappen. Zo eindigde deze teleurstellende wedstrijd op 0-0.