Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
Debrecen met een been in Champions League
Philippe Crols

Het Hongaarse Debrecen heeft woensdagavond een goede uitgangspositie verworven op het veld van het Bulgaarse Levski Sofia. Het werd 1-2.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was de nummer tien, Laszlo Bodnar, die de bal vanop zo'n dertig meter in doel pegelde. Georgi Petkov, de doelman van de Bulgaren, had geen verhaal, maar moest later in die eerste helft wel enkele malen ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Levski Sofia keek toe en presteerde ondermaats.

Coach Ratko Dostanic gaf zijn jongens tijdens de pauze meer dan waarschijnlijk een donderpreek en dat leek ook zijn vruchten af te werpen. Zes minuten na rust kon Cedric Bardon de score in evenwicht brengen.

De Bulgaren roken bloed, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Debrecen bleef gemakkelijk overeind en counterde gevat. Een kwartier voor tijd lanceerden de bezoekers zo'n tegenaanval. De voorzet van Tibor Dombi werd door Peter Czvitkovics in doel verwerkt, 1-2 en dat was meteen ook de eindstand.