Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Atletico Madrid wint bij Panathinaikos
Philippe Crols

Het ziet er niet meteen naar uit dat Panathinaikos dit seizoen zal aantreden in de Champions League. De Grieken verloren woensdagavond voor eigen volk van het Spaanse Atletico Madrid. Het werd 2-3.

De Grieken begonnen zoals gewoonlijk bijzonder enthousiast aan de wedstrijd, maar konden niet scoren. Aan de overkant troffen de Spanjaarden wel raak. Tien minuten voor rust bediende Diego Forlan (foto) Maxi Rodriguez. De Argentijn werkte beheerst af en zette ook meteen de ruststand op het bord.

Na de pauze was het overwicht aanvankelijk opnieuw voor Panathinaikos. Dimitris Salpingidis zag doelman Sergio Asenjo wat ver uit zijn doel staan en pakte uit met een geslaagde lob. De Grieken kregen op het uur echter een nieuwe tegentreffer te verwerken. Eerst belandde een schot van de bezoekers nog op de lat, maar in de herneming kon Diego Forlan vanaf de rand van de zestien wel raak treffen.

Twintig minuten voor tijd werd het nog mooier voor de Spanjaarden. Sergio Agüero ontfutselde de bal ter hoogte van de middenlijn en hield twee verdedigers aan de praat alvorens de 1-3 gekruisd binnen te knallen. Wat later zorgde de ingevallen Sebastien Leto met een mooi doelpunt nog wel voor de 2-3-eindstand, maar Atletico start volgende week wel als grote favoriet aan de terugmatch.