totTottenham
acmAC Milan
Datum: 09/03/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: White Hart Lane
Tottenham kwalificeert zich na brilscore tegen Milan
Jarryd Naegels
| 0 reacties
Tottenham kwalificeert zich na brilscore tegen Milan
Foto: © SC

AC Milan is er niet in geslaagd om de 1-0-achterstand op te halen bij Tottenham. De Londense club hield de nul op het bord en stoot door naar de kwartfinales. Robinho en Pato misten de kansen in een teleurstellende wedstrijd.

In een weinig hoogstaande eerste helft had AC Milan het overwicht. De Italianen kregen het balbezit cadeau van de thuisploeg waar Bale op de bank begon. De bezoekende ploeg moest scoren en trok met mondjesmaat richting de kooi van Gomes. Het duurde echter een kwartier vooraleer hij zich moest onderscheiden. Een vrijschop van Ibrahimovic werd makkelijk in corner gebokst.

Robinho mist
Nadien kregen Pato en vooral Robinho nog wenkende kansen. De aanvaller besloot op Gomes en ook Robinho miste. Nadat Pato Gomez voorbij was gegaan bediende hij Robinho. Dawson blokte het leer echter nog net af waardoor Gallas zijn poging tijdig van de lijn kon keren.

De Spurs hadden duidelijk schrik om te verliezen en kregen geen enkele goede mogelijkheid. Verder dan een schuiver en een afgeblokt schot van Van der Vaart kwam Tottenham niet. Ook een vrijschop van de Nederlander kon een werkloze Abbiati niet verontrusten. Draaischijf Modric zat de hele eerste periode verstopt in een Italiaanse binnenzak en was onzichtbaar.

De tweede periode begon beter voor de thuisploeg. Lennon zag Crouch vrijstaan, maar de lange spits legde af in plaats van zelf zijn kans te gaan. Er kwam meer voorwaartse druk en Milan had het lastig om de bal in eigen rangen te houden. Tottenham kwam en Modric en Pienaar kwamen net te kort om af te drukken. 

White Hart Lane schrikt op
Net voorbij het uur kreeg alweer Robinho een uitgewezen kans. Van der Vaart verspeelde dom de bal en Abate zonderde Robinho af. Die miste echter van dichtbij. De Nederlandse middenvelder mocht meteen naar de kant voor publiekslieveling Bale. Milan had het echter moeilijk om aan Gomes te komen in de tweede periode.

De Spurs hielden nadien bang in en Milan leek niet bij machte om nog een doelpunt te maken. Een kwartier voor het einde schudde Pato White Hart Lane plots wakker. De Braziliaan deed de netten trillen, maar de bal was wel langs de verkeerde kant van de paal tegen het zijnet gegaan. De partij kabbelde maar wat voort. Robinho knalde in het slot nog rakelings over. Tottenham hield echter stand en stoot door naar de kwartfinales.

Herbeleef Tottenham - AC Milan