Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund verricht mirakel
Timothy Collard

Borussia Dortmund heeft zich na een zinderend slot geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Duitsers scoorden twee doelpunten in het slot van de wedstrijd, nadat Malaga op een 1-2- voorsprong was geklommen.

Dortmund faalt in afwerking

De wedstrijd begon niet best voor het team van Jürgen Klopp. Dortmund had wel het overwicht en creëerde, net als op het veld van Malaga, het meeste kansen. Het was evenwel Malaga dat op voorsprong klom in het Signal Iduna Park. Joaquin opende na iets minder dan een halfuur spelen de score voor zijn team.

Dortmund ging niet overhaast te werk, maar nam zijn tijd om te reageren. Vlak voor rust resulteerde dat in de gelijkmaker. Marco Reus bediende met een fraai hakje Robert Lewandowski, die op zijn beurt langs doelman Caballero ging en het leer binnen legde. Bij de rust stond het 1-1.

Doelpunten met buitenspelgeur

Na rust ging Dortmund het meest nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt dat hen aan de leiding zou brengen. Het doelpunt hing in de lucht, maar viel maar niet. Tien minuten voor affluiten was het zelfs Malaga dat opnieuw op voorsprong kwam.

Julio Baptista kon alleen op doel af en legde de bal knap langs doelman Weidenfeller. Eliseu tikte vlak voor de doellijn binnen, uit buitenspelpositie weliswaar. De lijnrechter vlagde niet en zo leken de Spanjaarden op weg naar de halve finales van het kampioenenbal.

Maar.. ‘Voetbal duurt negentig minuten en aan het einde winnen de Duitsers’, zegt men wel vaker. Dortmund zette alles op alles en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd trok Reus de stand in evenwicht en in de toegevoegde tijd zorgde Felipe Santana voor de absolute bevrijding: 3-2. Ook aan het doelpunt van de Braziliaan hing een buitenspelgeur.

Borussia Dortmund slaagde erin om een absoluut mirakel te verwezenlijken en behoort na een zinderend slot tot de laatste vier teams in de Champions League.