Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona wordt wakker bij invalbeurt Messi
Fabian Morren

Barcelona heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Catalanen hadden genoeg aan een 1-1 gelijkspel in de terugwedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Barcelona begon met Messi op de bank. De Argentijnse aanvaller keek nagelbijtend toe hoe zijn team wel veldoverwicht had in de eerste helft, maar niet echt tot grote kansen kwam. Pedro en Villa hadden wel kansjes, terwijl een vrije trap van Xavi achter het doel belandde. PSG dreigde langs Lavezzi en Lucas, maar het bleef bij de rust 0-0.

Barça miste overduidelijk Messi. Het werd nog erger toen Pastore er na rust 0-1 van maakte. Bij die tussenstand was PSG virtueel geplaatst. Coach Vilanova begreep dat hij moest ingrijpen. Lionel Messi kwam tussen de lijnen en plots groeide het geloof weer bij spelers en publiek.

De thuisploeg kon plots wél weer goed voetballen en lang duurde het niet of Pedro rapte raak. Voordien hadden Messi en Iniesta al kansen gemist op die gelijkmaker. Na dat doelpunt kwam de kwalificatie van Barça eigenlijk niet meer in gevaar.