Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luzhniki
Groep D: CSKA boekt eerste driepunter
Manuel Gonzalez

CSKA Moskou trapte reeds om 18u de Champions League-avond op gang. De Russen namen het in eigen huis op tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. De thuisploeg haalde het al bij al makkelijk, al was het in blessuretijd nog even zweten.

CSKA Moskou begon niet bepaald super aan de wedstrijd. Na amper vier minuten spelen keek het al tegen een achterstand aan: Rajtoral tekende voor de 0-1. De Russen knokten zich echter terug in de wedstrijd en op het halfuur stonden ze zelfs op voorsprong.

Eerst tekende Tosic voor de gelijkmaker en even later bediende diezelfde Tosic de Japanner Honda. Die faalde niet en zo stond het halverwege 2-1 in het voordeel van CSKA. Heel lang leek dat ook de eindstand te worden, maar in de slotfase vielen er nog twee doelpunten.

Nog heel even spannend

Eerst ging doelman Kozacik zwaar in de fout: hij liet een terugspeelbal onder zijn voet gaan en zo stond het 3-1. In blessuretijd was het dan toch nog even zweten, figuurlijk dan aangezien het maar om en bij de drie graden was in Rusland. Bakos maakte het nog spannend door de 3-2 te scoren, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Vanavond leest u hier op Voetbalkrant.com ook nog een verslag van de andere wedstrijd in groep D. In die andere wedstrijd nemen Manchester City en Bayern München het tegen elkaar op.