Datum: 02/10/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: City of Manchester Stadium
Bayern München maakt het muisstil in Manchester
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Bayern München maakt het muisstil in Manchester
Foto: © SC

Bayern München heeft Vincent Kompany en co met een enorme kater opgezadeld. De jongens van Pep Guardiola lieten niets heel van Manchester City en staken makkelijk de drie punten op zak.

Bayern dicteerde vanaf het eerste fluitsignaal de wet in het Etihad Stadium van Manchester City. De bal ging vlot rond bij de troepen van Pep Guardiola en ook de doelkansen lieten niet lang op zich wachten. Na amper zeven minuten spelen was het al raak.

Franck Ribéry mocht uithalen en Joe Hart was eraan voor de moeite. De Engelsman had geen antwoord op de kanonskogel die de Fransman afvuurde en het stond meteen 0-1. Bayern ging door op zijn elan, maar doelpunten vielen er niet meer voor de pauze.

Knappe goal Müller

In de tweede helft hetzelfde verhaal: de Duitsers waren duidelijk baas en City kwam maar niet in het spel voor. Net voor het uur verstuurde Dante een perfect gemeten pass richting Müller. De Duitser controleerde het leer en speelde Hart héél knap uit. Afronden in het lege doel was een koud kunstje: 0-2.

Geen vijf minuten later deed Arjen Robben de boeken definitief dicht voor City. Fernandinho verloor de bal knullig in het middenveld en Bayern kon snel omschakelen. Iets waar Robben wel van houdt: de Nederlander ging voor eigen succes en tekende de 0-3 aan met zijn rechter.

Rode kaart zorgt nog voor spanning

Pellegrini was het beu en haalde Agüero en Nasri naar de kant. De ingevallen Milner was nog gevaarlijk voor City, maar het was opnieuw Müller die dicht bij een doelpunt was. De Duitser trof echter de paal en even later was het dan toch raak langs de overkant.

Die andere invaller, Negredo, plaatste het leer buiten het bereik van Neuer en plots ging City er opnieuw in geloven. Zeker wanneer Jérôme Boateng vijf minuten voor tijd tegen rood aanliep. Silva nam de daaruitvolgende vrije trap, maar schilderde hem op de dwarsligger: geen aansluitingstreffer voor de Engelsen.

Negredo was daarna nog het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal ging net naast. Bayern hield stand met zijn tienen en zo prijken de Duitsers bovenaan in groep D met zes punten. Kompany en co staan tweede en hebben drie op zes.

Opstellingen

Manchester City Manchester City

  Speler G Beoordeel
Touré Yaya 90' -
Richards Micah 90' -
Hart Joe 90' -
Fernandinho 90' -
Nastasic Matija 90' -
Navas González Jesús 90' -
Kompany Vincent 90' -
Clichy Gael 90' -
Agüero Sergio   70' -
Nasri Samir   70' -
Dzeko Edin 57' -
  Bank G Beoordeel
Negredo Sánchez Álvaro 33' -
Silva David A 20' -
Milner James   20' -
Pantilimon Costel -  
Javi Garcia -  
Lescott Joleon -  
Zabaleta Pablo -  

Bayern München Bayern München

  Speler G Beoordeel
Neuer Manuel 90' -
Kroos Toni A   90' -
Müller Thomas 90' -
Ferreira de Souza Márcio Rafael A 90' -
Dante Bonfim A 90' -
Lahm Philipp 90' -
Alaba David   86' -
Boateng Jérôme   86' -
Ribéry Franck 85' -
Robben Arjen 78' -
Schweinsteiger Bastian 76' -
  Bank G Beoordeel
Kirchhoff Jan 14' -
Shaqiri Xherdan 12' -
Götze Mario 5'  
Starke Tom -  
Contento Diego -  
Van Buyten Daniel -  
Mandzukic Mario -  
Herbeleef Manchester City - Bayern München