Datum: 22/10/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Arsenal (Champions League)

Volg de match tussen Anderlecht en Arsenal live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
20:16
Zoals we konden verwachten dus geen Mitrovic en Suarez in de ploeg. Gohi Bi Cyriac krijgt zijn kans, Praet mag op de 10.
20:21
Terwijl de basisspelers van Anderlecht zich in alle bochten buigen (Stretchen? Het grasmachine starten?) leeft Kljestan weer op bij al die Amerikaanse muziek die door het stadion knalt.
20:29
Kermis in het Astridpark. In plaats van 'pak de flosj' op de paardenmolen is het 'pak het internetkabeltje' om te connecteren. Binnen enkele minuten is ook het verzamelde Engelse journaille dus klaar om hun verslag te maken.
20:38
Een oproep tot respect voor tegenstanders en supporters, en tegen racisme. En daarna knallen de namen door het stadion. We zitten klaar, de supporters zijn klaar. Bent u klaar?
20:40
"Ole, Ole, Ole we are the champions" knalt door de boxen. Maar dit is natuurlijk the Champions League. De bezoekers hebben een elftal geblesseerden ... en toch zijn er met Welbeck, Wilshere, Alexis Sanchez & co nog namen genoeg om van te genieten.
20:41
En onder het motto: iedereen Klassiek (sluikreclame voor Klara) knalt er ook nog een stukje Carl Orff door de boxen. Waar blijven die spelers? Kwestie van de hymne van de Champions League snel te kunnen horen ...
20:44
Tielemans laat het bord van "Say no to racism" duidelijk zien voor de camera's. Het speelse en toch het volwassene, hopelijk zien we dat ook tijdens de komende 90 minuten.
20:46
Praet en Cyriac staan klaar om de match op gang te knallen.
1
Anderlecht - Arsenal: 0-0
1
Et c'est parti pour le show!
2
Cyriac komt al van minuut 1 mee op de eigen helft doorjagen op Wilshere en co. Het initiatief lijkt zo voor Arsenal te gaan zijn, die meteen met de bal beginnen rond te spelen.
3
Defour ontzet eerst een bal goed voor Gibbs bereikt kan worden. Even later ontzet hij met het hoofd. Iets te hoog voor Wenger om te controleren, bal voor de bezoekers.
3
En het was al bijna koekenbak. Anderlecht laat zich makkelijk achteruitdrukken, Alexis Sanchez haalt de achterlijn en past richting penaltypunt. Gelukkig staat het vizier van Santi Cazorla nog niet goed afgesteld.
4
Het publiek wordt meteen gek bij de eerste keer dat RSCA de middenlijn over raakt. Conté breed op Cyriac, die via-via Acheampong vindt. Die haalt er een corner op, maar die levert niets op.
5
Preminiemen, les 3: hoe gooi je in? Chambers is nog niet zover en dus is het inworp voor Anderlecht.
6
Defour vindt Praet op enige wijze. Via Vanden Borre krijgen we de eerste drukontwikkeling, maar het schot van Cyriac wordt geblokt.
7
Was Najar een basketballer, hij had nu al drie aanvallende rebounds op zijn statistieken mogen bijschrijven. Daarnet was hij er als de kippen bij na het geblokte schot van Cyriac, nu kon hij de weggekopte bal na de inzet op Defour meepikken.
8
 Gele kaart voor Nacho Monreal
Monreal gaat ostentatief in de fout bij Tielemans en krijgt de eerste gele prent van de avond.
10
Anderlecht probeert de bal nu wat langer en beter in de ploeg te houden. Dat blijft wel moeizaam vooralsnog, al tikte Najar daarnet wel knap twee man uit.
11
En nu wordt het gevaarlijk. Welbeck gaat gezwind over het dijbeen van Conté, die zich zo dicht bij de grote rechthoek wel erg makkelijk laat vangen. Vrije trap aan het halve maantje.
12
Cazorla schiet ongeveer in de buik van Vanden Borre: niet hoog genoeg om over de muur te raken dus. Meteen zijn ze daar weer, maar Mbemba kopt op Proto terug.
13
Deschacht verliest bijna zijn scheenbeschermers en wordt daar op gewezen door de Spaanse ref. Om het met de naam van een binnenkort terugkomend tv-programma te zeggen: Safety First.
14
Hoe Anderlecht daar een corner weg gaf, was niet echt Safety First. Gelukkig is Chambers te klein om de corner binnen te koppen en zeilt het gevaar alle palen rustig voorbij.
15
VDB legt Alexis Sanchez onder de zoden en krijgt de fout tegen. "Anthony ole ole", knallen de supporters er uit.
16
Consternatie aan de ene kant omdat Conté een fout tegenkrijgt, in twee passen staat Arsenal vervolgens aan de overkant. Welbeck kopt van dichtbij over.
18
We zijn nu toch al een dik kwartier ver en we zitten nog wat schuw als het gaat om echte kansen. Paars-wit houdt dus al bij al makkelijk stand.
19
Najar blijft voorlopig de gretigste speler bij de thuisploeg. Na vier-vijf spelers te proberen dribbelen krijgt hij een fout mee.
20
Defour moet de bal 25 centimeter achteruit halen. Enfin, hij kwam drie-vier meter te kort om er een goede voorzet van te maken, dus daar zal het niet aan gelegen hebben.
21
Na 20 minuten ook even nieuws van de andere match in de poule: Borussia Dortmund staat al 0-2 voor.
22

23
Mbemba gaat hangen aan Welbeck en probeert dan de bal te spelen. Toch fout oordeelt Carlos Velasco Carballo. Bekt lekker, de naam van die ref.
24
Defour kopt de vrije trap van Ramsey naar de eigen kooi, Proto twijfelt even en komt dan toch doortastend tussen.
25
Alexis Sanchez is ondertussen blauw aan het ergeren aan het gebrek aan tempo bij zijn teammaats, het publiek doet dat dan weer nadat een - volgens hen overduidelijke - fout op Cyriac niet wordt gefloten.
27
Anderlecht komt wat opzetten. Tielemans krijgt wat ruimte en knalt. Afgeweken en corner voor paars-wit.
28
Mertesacker kopt de corner - die toch weer niet ver genoeg kwam - makkelijk weg. Praet trapt huizenhoog over in de rebound.
28
Nu Acheampong op snelheid, Flamini moet de meubelen komen redden. Nieuwe corner, weer naar Mertesacker en weg kans.
30
Vanden Borre troeft - met hulp van Najar - tot twee keer toe Gibbs af. "Anthony, Anthony, ole ole" levert hem dat opnieuw op van de fans. Even later gaat de volksheld wat wild in op Wilshere.
31
En ook Mbemba doet zijn duit in het zakje. Welbeck is er bijna vandoor, maar de perfecte tackle op de bal zorgt er voor dat er geen afdrukmogelijkheid overblijft.
32
En ook in de Champions League is het Astridpark rookvrij. Dat zorgt er ook voor dat er een rokende man op zijn plichten wordt gewezen en even uit de tribunes wordt gehaald hier op tien meter van ons.
33
Een hele scherpe voorzet zeilt alles en iedereen voorbij. Als daar iemand een been kon tegen zetten, was het prijs voor paars-wit. Van Handenhoven is ondertussen ook op zijn rechten gewezen door de ref. Niet omdat hij aan het roken was, maar aan het stomen om - alweer - een beslissing van de ref.
34
Via Sanchez en co komen The Gunners weer opzetten, maar de bal zoeft in het zijnet. Even later heeft Proto geen enkele aanspeelmogelijkheid, trapt hij wild weg en maakt hij misbaar op zijn spelers.
36
Vanden Borre verslikt zich in Gibbs en op vijf seconden zitten we met Welbeck aan de overkant. Mbemba kan nog in hoekschop tacklen.
38

39
Tielemans met de diepe bal, Praet kan hem nog net tegen Martinez drukken. Corner voor onze landskampioen.
41
Defour houdt van het hoofd van Mertesacker. Dat is nu al vier keer dat hij bij een stilstaande fase ostentatief in diens reikwijdte zit.
42
Bij deze corner dan toch eens een variantje, maar meer dan een lage schuiver van Tielemans levert het niet op. We kabbelen richting rust.
43
Mbemba rukt op en probeert Cyriac aan te spelen, maar Martinez is aan de rand van zijn grote rechthoek eerst bij de bal.
44
Alexis, Cazorla, Welbeck, Ramsey, ... ze komen even in grote getale rond de zestien combineren, maar een fatale laatste pass zit er vooralsnog niet in.
45
Er komt niets bij in de eerste helft lijkt het wel.


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht - Arsenal: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:39
En zo gaan we rusten bij een al bij al logische 0-0. Arsenal was de meest dreigende ploeg, maar Anderlecht heeft het al bij al makkelijk kunnen vasthouden.
46
Et c'est reparti pour le show. Kan Anderlecht standhouden en - wie weet - er eentje aan onze kant van het veld inprikken?
46
Een bal zeilt meteen hoog, maar Proto is op de afspraak en plukt. Vanden Borre moet even het hoofd buigen, maar kan snel verder.
48
Acheampong met een leuke voorzet, Cyriac legt achteruit en Conté krult de bal via een bezoekend been in corner. Dat die corner via Defour niets oplevert? Dat moet al lang niet meer verbazen!
49
Aan de overkant loopt Alexis Sanchez zich vast op Vanden Borre, die het vervolgens knap en daarna iets te knap doet. Balverlies en Defour moet in de rug van Welbeck komen lopen om erger te voorkomen.
50
Gelukkig hebben we Silvio Proto in doel staan. Hij kan een subtiele verlenging na een vrije trap van zijn lijn keren.
52
Wat een mogelijkheid voor Conté: hij is helemaal alleen op links, maar in plaats van Acheampong aan te spelen verslikt hij zich helemaal in de bal. Nu blijft hij uitgeteld liggen.
53
Arsenal speelt na een halve minuut de bal dan toch over de zijlijn, tijd om even te gaan kijken naar Conté - die roerloos is blijven liggen.
54
Er komt wat oplapwerk bij om de bloedende flankspeler op te lappen, maar uiteindelijk raakt hij toch weer op beide voeten.
55
Via Cazorla en Alexis Sanchez komt plots Ramsey in schietpositie. Hij kraakt zijn halfvolley naast. Nog 35 minuten volhouden en Anderlecht pakt een puntje.
57
De bezoekers moeten nu toch wat achteruit, al kan Anderlecht vooralsnog geen échte kansen ontwikkelen.
58
Goed voorbereidend werk van Conté, maar de schuiver van Cyriac levert weinig problemen op voor Emiliano Martinez. Het valt wel op: paars-wit pakt de match in handen.
59
En ook de fans zijn - meer dan - baas. Het moet gezegd dat die van The Gunners wel heel erg lauw zijn hier in het Astridpark.
60

62
Chambers brengt Mertesacker bijna in de problemen, maar die kan nog terugkoppen op zijn keeper.
63
Dat paars-wit de match in handen heeft. Nu weer een inzet van Praet, maar hij kan zijn schot niet cadreren.
64
Het blijft toch opletten. Aan de overkant komen Cazorla en daarna Alexis Sanchez in scoringspositie, maar Proto houdt de netten schoon.
66
 Gele kaart voor Danny Welbeck
Mbemba zet zich knap door, het levert Welbeck - die de actie onderbreekt - geel op.
68

70
Nog twintig minuten. Wie maakt er nog een doelpunt vandaag?
71

Goal
Doelpunt van Andy Aryel Najar Rodriguez (Dennis Praet)
En het Astridpark ontploft. Andy Najar heeft zopas uit de draai van dichtbij Anderlecht op voorsprong gebracht. Nog een dik kwartier en Anderlecht staat op voorsprong!
73
En Anderlecht zet door. Cyriac probeert zich kranig te houden tussen twee man, maar moet het dan toch ontzien.
75
Vervangen Mathieu Flamini
Ingevallen Alex Oxlade-Chamberlain


75
Vervangen Danny Welbeck
Ingevallen Joel Nathaniel Campbell Samuels

Meteen een dubbele wissel van Wenger uit. Nog een kwartier bibberen en beven?
76
Najar heeft vertrouwen getankt door zijn doelpunt. Hij flitst tussen twee man, zijn schot zoeft voorlangs.
78
Arsenal heeft voorlopig nog geen aanspraak kunnen maken op de gelijkmaker. Mbemba en co houden het goed gesloten.
79
Najar met de lange rush op de counter. Hij kan uiteindelijk afleggen op Defour, die Vanden Borre vindt. Hij lepelt op de lat! Dit had altijd 2-0 moeten zijn. Toch geen Galatasaray-scenario met een deksel dat straks nog op de neus gaat vallen?
80
 Gele kaart voor Olivier Deschacht
Fout dicht bij de zestien van Anderlecht. Een beetje tumult, Deschacht krijgt geel.
81
Brr, een opstootje van kou rilde over de tribunes. Alexis Sanchez plaatst de vrije trap perfect in de vrije korte hoek. Drie centimeter aan de buitenkant van de winkelhaak.
83
Vervangen Gohi Bi Cyriac
Ingevallen Matías Suarez

Onder heel luid applaus gaat Cyriac naar de kant. Suarez komt er nog een 7-tal minuten in.
84
Vervangen Jack Wilshere
Ingevallen Lukas Podolski

Podolski komt er nog in bij de bezoekers. Kan hij het tij nog keren?
84
Anderlecht speelt met vuur en mist grote kansen op 2-0
Anderlecht speelt met vuur. Het had hier al lang 2-0 moeten staan op de counter, maar daarnet Vanden Borre en nu Suarez laten de goede mogelijkheden liggen.
85
En nu haalt Defour uit op aangeven van Najar. Martinez houdt de netten proper van meer vuiligheid, het blijft 1-0.
86
Anderlecht houdt de bal nu wél heerlijk rustig in de ploeg. Time is running out voor Arsenal en paars-wit heeft alles onder controle.
88
Vervangen Dennis Praet
Ingevallen Leander Dendoncker

Dendoncker krijgt nog een paar minuutjes in de plaats van Dennis Praet. Komt Anderlecht nog onder druk?
89

Goal
Doelpunt van Kieran Gibbs (Calum Chambers)
En plots staat het 1-1. Een verre voorzet komt voor de voeten van Gibbs, die meteen overhoeks Proto geen kans laat. Arsenal geeft nog eens alles: ze willen meer dan een punt.
90
We krijgen er nog drie minuten extra tijd bij.
90+1

Goal
Doelpunt van Lukas Podolski (Onbekend Onbekend)
Anderlecht laat de kaas helemaal van het brood eten. Invaller Podolski doet de boeken van paars-wit dood.
90+3
Wat een ommekeer. Kan Anderlecht nog iets in de slotminuut?


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
22:36
Drama in het Astridpark. Moedige, dappere en goed voetballende paars-witte spelers moeten zonder punten richting kleedkamers. Voetbal duurt 90 minuten en op die manier verspeelt Anderlecht nu al vijf punten in deze campagne. 0-1 werd 1-1 in Turkije, nu werd 1-0 zelfs 1-2. 1 op 9 is de bittere realiteit.