Paars-witte U19 geven goede voorbeeld tegen Arsenal

Paars-witte U19 geven goede voorbeeld tegen Arsenal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Anderlechtse U19 hebben weer voor spektakel gezorgd. In de Youth Champions League wonnen ze met 4-3 van hun leeftijdsgenoten van Arsenal. Daarmee komen ze samen met de Engelsen aan de leiding in hun groep.

Johan Walckiers in Denderleeuw

Anderlecht begon quasi perfect aan de wedstrijd. Bourard werd gehaakt in de zestien en Leya Iseka zette de strafschop feilloos om. De Brusselaars konden het echter niet lang volhouden. Nog voor het kwartier stond het 1-2 na twee doelpunten van het grote talent van Arsenal, Crowley.

De jonge garde van Mo Ouahbi liet de armen echter niet hangen en zette de scheve situatie nog voor de rust recht. Leye Iseka werd diep gestuurd en gaf de doelman van Arsenal het nakijken. En na een mooie dribbel van Kawaya bracht Mikal zijn ploeg op voorsprong. Kawaya deed er met een droge knal zelfs nog eentje bij voor de koffie.

Jong Arsenal staat bekend als een sterk team, maar Anderlecht kon er zeker zijn voet naast zetten en zelfs wat voor. In de slotfase werd er nog een strafschop gefloten en Crowley maakte zijn derde van de avond. Paars-wit hield echter vol en speelde de wedstrijd volwassen uit. Kawaya trof nog de dwarsligger en Crowley de paal, maar Anderlecht pakt nu zes op zes in zijn laatste twee wedstrijden en neemt een optie op de volgende ronde. Bij de eerste twee eindigen is daarvoor voldoende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties