Stijn Meert was een aandachtig toeschouwer in het Astridpark: "Ik leef mee met de ontgoocheling"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Stijn Meert was een aandachtig toeschouwer in het Astridpark: "Ik leef mee met de ontgoocheling"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht waande zich tegen Arsenal zegezeker, tot enkele minuten voor tijd het noodlot toesloeg. De Brusselaars bleven uiteindelijk met lege handen en een fikse kater achter. "Ik leef mee met de ontgoocheling", vertelt Stijn Meert die de partij vanuit de paars-witte tribunes aanschouwde.

Meert, tijdens de eeuwwisseling als speler bij de Brusselaars actief en momenteel beloftencoach van Zulte Waregem, schafte zich samen met zijn schoonvader een abonnement voor de Champions League-campagne aan. "In mijn carrière heb ik niet veel CL-matchen live kunnen zien. Ik wilde het wel eens meemaken", vertelt hij in gesprek met Voetbalkrant.com. "Vandaar dat ik me drie kaartjes heb aangekocht."

De voetballer op rust ging net als alle toeschouwers met een wrange nasmaak naar huis. "Ik leef mee met de ontgoocheling waar Anderlecht mee verder moet. Ze lieten een sterke collectieve prestatie zien, ik had dus niet het gevoel dat ze het nog zouden weggeven. Drie weken geleden was ik onder de indruk van Dortmund. Dat klasseverschil was duidelijk, maar gisteren stonden beide ploegen op gelijk hoogte."

Tegengoals kan je niet linken aan de wissel van Praet

Voor velen lag de wissel van Praet aan de oorzaak waarom de organisatie in elkaar stuikte. Daar is Meert het niet mee eens. "Als je iemand erin gooit die verdedigend iets toevoegt (doelt op de inbreng van Dendoncker, nvdr.), dan vind ik niet dat je de twee tegentreffers daaraan kan linken. Topploegen als Arsenal hebben nu eenmaal weinig nodig om te scoren. Anderlecht kreeg drie kansen op de 2-0, Arsenal scoorde twee goals uit twee mogelijkheden. Het heeft zoals zo vaak met efficiëntie te maken."

Nog volgens Meert is de ploeg niet genoeg uitgebalanceerd om het laken in topmatchen definitief naar zich toe te trekken. "Deschacht werd centraal geschoven, Acheampong naar de linksachter. Die jongens brachten het er zéér goed vanaf, maar dan creëer je wel het gevoel dat je niet op je sterkst staat om in de Champions League aan te treden. Dat vind ik wel jammer. Misschien was Anderlecht net niet top genoeg om die match helemaal naar zijn hand te zetten."

Anderlecht was net niet top genoeg

Conclusie: in plaats van een 6 op 9 moet Anderlecht het stellen met amper één puntje. "Een gemiste kans om sinds lang nog eens naar de volgende ronde te gaan", oordeelt Meert. "Het blijft jammer dat je in enkele minuten tijd zo'n opportuniteit laat liggen. Niet alleen voor de club, die wat centen misloopt, maar vooral voor de spelers. De klap verwerken voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Standard wordt geen evidentie." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties