Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Allianz Arena
Bayern München speelt zich met een vlammende start tot een goede uitgangspositie
Maarten Pottie

Wedstrijdverslag van Bayern München tegen Benfica in de kwartfinale van de Champions League

Bayern München en Benfica namen het tegen elkaar op in de kwartfinale van de Champions League. De Portugese grootheid kreeg al na vier minuten het deksel op de neus. De Duitsers bleven achter als de gelukkigste ploeg.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen toen de grootmacht uit Beieren er al 1-0 van maakte. Vidal kopte na vier minuten een perfecte voorzet van Bernat binnen. Het leek een walk-over te gaan worden voor Bayern München.

In het eerste kwartier kwam Benfica er niet aan te pas. Een tweede doelpunt hing in de lucht en Bayern ging er vol voor, maar ze moesten blijven oppassen voor de tegenprikken van de Portugezen. Na 22 minuten was het wel bijna 2-0 na een heerlijk lobje van Thiago naar Müller. De Duitse spits besloot op doelman Ederson.

Pep moet ingrijpen

In het tweede deel van de eerste helft won Befica meer en meer duels, Pep Guardiola maakte zich kwaad op zijn spelers. Bayern ontsnapte nog aan een penalty na handspel van kapitein Philipp Lahm. De Duitsers dreigden nog met een vrije trap, alweer lobde Thiago mooi naar Müller, maar weer kon de Portugese doelman redding brengen. Ribéry probeerde nog een omhaal, maar de ruststand bleef 1-0.

Kalme tweede helft

In de tweede helft leek het alsof beide teams zich konden vinden bij deze stand. Er waren wel wat kansen aan beide kanten, zo kwam Jonas enkele keren gevaarlijk dicht bij Neuer en nadien dreigden de Duitsers nog via Ribéry. In de laatste minuut had Lewandowski de 2-0 aan de voet, maar de Pool legde de bal breed voor Lahm in plaats van zelf af te werken. Ook de wissels konden geen betering brengen. Jonas mist overigens de terugmatch na een terechte gele kaart.

Over het algemeen had Bayern München het veldoverwicht en de meeste kansen, maar kwam er van beide kanten te weinig echte dreiging. In de terugmatch kan met deze stand nog alles gebeuren, al zullen de troepen van Guardiola met meer vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd in Portugal.