levBayer Leverkusen
totTottenham
Datum: 23/11/2006 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: BayArena
Zuinige uitzege voor Tottenham
Zuinige uitzege voor Tottenham
Foto: © SC

Leverkusen en Tottenham stonden voor een belangrijke wedstrijd in de groepsfase van de Uefacup. Tottenham was alleszins al goed van start gegaan en kon de kroon op het werk zetten. Leverkusen ging op zoek naar een eerste zege.

De Bulgaar Berbatov was op het veld van zijn ex-club in grote doen. Net voorbij het halfuur zette hij Leverkusen-doelman Butt voor het eerst aan het werk. Butt kon de knal van Berbatov toch uit doel houden. De 0-1 zou echter niet lang meer uitblijven. Keane stak de bal slim door naar Lennon die op de uitgekomen doelman trapte. De bal kwam dan bij Berbatov die simpel kon binnentikken. 

Bayer Leverkusen had het moeilijk om de bakens te verzetten. In de tweede helft lukte dat toch heel wat beter dan in de eerste. Robinson redde het schot van Voronin met de voet. De doelman van Tottenham pakte later nog uit met een knappe reflex op een nieuwe poging van Voronin. De Spurs lagen op de loer om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Malbranque zette voor naar Berbatov, maar die trapte naast de bal. Een schot van de doorgebroken Keane was te zwak. Schneider bezorgde Leverkusen bijna nog een punt. Zijn afstandsschot spatte uiteen op de paal. In de slotfase kreeg Tottenham nog enkele mogelijkheden om de score op te drijven, maar het bleef 0-1. 

Dit is een goede uitslag voor Club Brugge, want zo blijft Bayer Leverkusen met 茅茅n punt vierde in groep B. Leverkusen heeft wel een match minder gespeeld dan Brugge. Tottenham staat met het maximum van de punten riant aan de leiding en is geplaatst voor de volgende ronde.