Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Toyota Arena
Zwak Ajax pakt één punt
Dirk Pieters

Ajax speelde donderdagavond 0-0 gelijk tegen Sparta Praag. De ploeg van Henk ten Cate speelde bijna 50 minuten met z'n tienen en dat was ook duidelijk te zien aan het spel van de Amsterdammers. De lage temperatuur en het weinige volk maakten van de wedstrijd een saaie bedoening.

De Tsjechen waren verplicht om te winnen als ze nog kans wilden maken op de volgende ronde. Toch liet de thuisploeg zeer weinig zien in de eerste helft en ook Ajax speelde zeer zwak. Emanuelson kreeg na 38 minuten een tweede gele kaart en Ajax moest met tien man verder. Ook enkele ploegmaats kregen al snel een gele kaart. Voor de rest gebeurde er zeer weinig in de eerste helft die dan ook op 0-0 eindigde.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ajax probeerde met tien man Sparta Praag af te stoppen. Vooral aanvoerder Jaap Stam zorgde voor enkele goede tussenkomsten. Sparta Praag kreeg ook in de tweede helft nauwelijks kansen en zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. [AN]