Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Parc Des Princes
Malaise in Parijs
Kevin Vanbuggenhout

Paris Saint-Germain zwalpt nog steeds in de Franse competitie en dus moet het succes op Europees vlak gezocht worden. De wedstrijd tegen Hapoel Tel-Aviv kondigde zich aan als een belangrijk duel.

Nog voor de match goed en wel begonnen was, leek PSG al knock out op de grond te liggen. Na nog geen twee minuten spelen bediende Ogbona Toema en die trapte binnen: 0-1. Amper vier minuten later stond het zowaar 0-2 voor Tel-Aviv. Het schot van Ogbona verraste de Parijse doelman. PSG beschikte echter over mentale weerbaarheid en de thuisspelers bleven er voor gaan. Pauleta stelde Elimelech na tien minuten een eerste keer op de proef. Frau plaatste de bal tussen de benen van de doelman van Hapoel Tel-Aviv in doel: 1-2. Dit gaf de Parijzenaars moed. PSG nam de match resoluut in handen en het stond al snel weer gelijk. Pauleta kopte een voorzet van Ciss茅 binnen. Pauleta en Paulo Cesar kwamen zelfs dicht bij de 3-2. Maar vlak voor rust sloeg Hapoel Tel-Aviv weer toe. Toema bediende Badir die zijn ploeg weer op voorsprong zette.

Dat doelpunt was er teveel aan voor Paris Saint-Germain. Wat volgde was een uitermate onge脙炉npireerde tweede helft. PSG stuikte ineen en Hapoel hield makkelijk stand. Barda prikte zelfs de 2-4 tegen de netten. Een tegenzet van Parijs kwam er niet meer.

Paris Saint-Germain zit in een crisis, zoveel is duidelijk. Na de tegenvallende resultaten in de competitie lijkt het nu ook in de Uefacup fout te gaan. De thuissupporters verlieten vroegtijdig het stadion. PSG staat laatste in groep G. Alles is nog mogelijk, maar in de resterende twee wedstrijden zal PSG alleszins een stuk beter voor de dag moeten komen. Hapoel Tel-Aviv behaalde een belangrijke zege en rukt op naar de tweede plaats.