Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Goed Club Brugge opnieuw slechts gelijk
Dirk Pieters

Club Brugge kwam donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Dinamo Boekarest. De thuisploeg kwam op achterstand, maar in de tweede helft maakte Vermant vanop de stip gelijk. Club speelde net als tegen Leverkusen een uitstekende wedstrijd, maar toonde zich niet effici毛nt genoeg.

Door de afwezigheid van Balaban en Yulu-Matondo namen vooraan Ishiaku en Salou plaats. Ook Van Heerden moest tevreden zijn met een plaats op de bank.

Na tien minuten spelen kregen beide ploegen een eerste kans, maar zowel Stijnen als Gaiev waren bij de pinken om in te grijpen. Amper drie minuten later was Club Brugge er opnieuw, maar dit keer leverde het schot van Salou slechts een hoekschop op. Toch lieten de bezoekers zich niet doen. Doelman Stijnen moest twee keer uitpakken met een save om de 0-1 te voorkomen. Nog voor het half uur kreeg blauw-zwart een uitstekende kans, maar het schot van Ishiaku ging tegen de paal. De Nigeriaan zag een andere bal dan weer net boven de kruising vliegen. Aan de overkant was het even later wel raak. Cristea bracht de bal mooi voor en Niculescu schoot van dichtbij de 0-1 binnen. Een zeer zwaar verdict voor Club, dat uitstekend voetbalde. Vlak na de goal moet Ishiaku men blessure naar de kant.  Elrio Van Heerden nam zijn plaats in. En de pech bleef maar duren voor Club, want Vermant zag zijn inzet op de paal belanden.

Na de rust probeerde de ploeg van Ferrera meer druk te zetten, maar echte kansen kwamen er niet. Tot Club Brugge een duwtje kreeg van scheidsrechter Ingvarsson. De scheidsrechter wees naar de stip na een fout van Galamaz op Clement. Vermant trapte de 1-1 op het bord. Niet veel later miste Salou d茅 kans op de 2-1, hij kopte van dichtbij naast doel. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan weer goed weg. Niculescu mocht alleen op doelman Stijnen gaan, maar de Brugse goalie hield de netten dit keer schoon. Tien minuten voor tijd redde Priske dan weer de bal op de lijn na een hoekschop. In de slotfase bleken de Roemenen dan toch blij te zijn met de puntendeling. Ze probeerden tijd te trekken tot groot ongenoegen van het Brugse publiek. Ook de zes minuten extra leverde geen doelpunt meer op. Door de puntendeling heeft Club Brugge nog maar twee op negen na drie wedstrijden. Een teleurstellend resultaat, want gezien de goede prestaties in eigen huis zat er veel meer in.

Toch is men nog niet uitgeschakeld. Door het thuisverlies van Leverkusen tegen Tottenham Hotspur blijft kwalificatie mogelijk, mits winst op Besiktas. [AN]