Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Rangers groepswinnaar, Auxerre eruit
Kristof Blomme

Glasgow Rangers heeft op de laatste speeldag in de groepsfase van de Uefa-cup Partizan Belgrado verslagen met 1-0. Dankzij deze overwinning zijn de Schotten groepswinnaar. Auxerre ging op eigen veld onderuit tegen Livorno, eveneens met 0-1. De Italianen springen zo in laatste instantie over Auxerre naar de derde plaats.

Glasgow Rangers - Partizan Belgrado 1-0

Beide ploegen hadden nog weinig te winnen. De thuisploeg was al geplaatst, terwijl Belgrado amper één punt kon sprokkelen. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Mirosavljevic kopte van dichtbij over. De beste kans voor de Schotten in de eerste helft was voor Nacho Novo. Na een één-twee met Rae trof hij de buitenkant van de paal. Ook Sebo kon twee keer uithalen. Telkens werd zijn poging afgeweerd.

Tien minuten na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Novo werd door de jonge verdediger Hutton ingekopt. Partizan ging nog op zoek naar de gelijkmaker. Tomic werd van een doelpunt gehouden door doelman McGregor. Vukelia miste van dichtbij na een goeie actie van Mirosavljevic. Marinkovic kreeg de laatste mogelijkheid. Opnieuw stond McGregor echter op de goede plaats.

Auxerre - Livorno 0-1

Livorno telde voor de match bij Auxerre twee punten minder dan de thuisploeg. De Italianen moesten dus absoluut de drie punten pakken om alsnog door te stoten. Auxerre was de betere ploeg in de beginfase. Cheyrou kopte over terwijl ook Akalé niet veel later het doelkader miste. Halfweg de eerste helft moest Amelia voor het eerst in actie komen. Hij reageerde goed op een schot van Jelen. De beste kans voor de Italianen was voor Pasquale. Cool kende weinig problemen met het schot. Ook onze landgenoot Pieroni kreeg nog een mogelijkheid. Hij miste vanop de rand van het strafschopgebied.

In de tweede helft was de eerste kans voor Auxerre. Nu kon Jelen de netten niet doen trillen. Aan de overkant was het wel raak. Een hoekschop van Passoni werd door Lucarelli van dichtbij afgewerkt. Auxerre ging op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan een kopbal van Niculae, recht in de armen van Amelia, kwam het niet meer. Livorno bekert verder.