Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
Essevee maatje te klein voor Ajax
Kevin Vanbuggenhout

SV Zulte Waregem maakte zich op voor de galamatch tegen Ajax. Zulte Waregem was al zeker van de kwalificatie, Ajax zo goed als. De tweede plaats in de groep stond wel nog op het spel. Ajax startte met drie aanvallers en zonder Belgen.

Zulte Waregem kende een heel ongelukkig wedstrijdbegin. Na vier minuten keken de West-Vlamingen al tegen een achterstand aan. Huntelaar kon de bal–al dan niet in buitenspelpositie- makkelijk binnen leggen. Ajax schoot goed uit de startblokken en combineerde vooral in het begin erg goed. Merlier parreerde een schot van Sneijder en moest vlak hierna ook plat op een schot van Babel. Gaandeweg begon Zulte Waregem toch aardig mee te spelen en werd het Ajax moeilijk gemaakt. Meert kopte de eerste kans voor de thuisploeg achterwaarts naast. Matthys werd neergelegd door Emanuelson, maar scheidsrechter Trivkovic gaf geen strafschop. In het slot waren de beste kansen nog voor Ajax. Merlier redde een schot van Ogararu. Huntelaar kreeg een schitterende ingeving, zijn lob strandde op de lat. Helemaal op het einde viel Sneijder nog geblesseerd uit waardoor Ajax de eerste helft met zijn tienen moest volmaken. 0-1 voor Ajax na een al bij al evenwichtige eerste helft.

Sneijder werd bij de rust vervangen door Vermaelen die al snel geel pakte. In de 51ste minuut zag Huntelaar zijn schot voorlangs gaan. Ajax haalde in de tweede helft weer zijn betere spel boven. Huntelaar stuurde Pérez weg en die wachtte slim tot hij zelf Huntelaar kon bedienen. Huntelaar had de bal weer maar voor het inleggen: 0-2. Zulte Waregem gaf niet op, Roussel trapte op Stekelenburg. Op het uur werd een derde Amsterdams doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Van Nieuwenhuyze moest met een tweede gele kaart naar de kant na een fout op Vermaelen. Deze was van dan af kop van jut voor de Essevee-aanhang. De wedstrijd lag dan vaker stil. Elf minuten voor tijd kon Essevee toch nog eens tegenprikken. Reina verstuurde een goede pass naar Matthys die naast knalde. Heitinga trapte de 0-3 knap in de winkelhaak. Zulte Waregem moest in de tweede helft dus toch zijn meerdere erkennen in Ajax. Beide ploegen gaan door naar de volgende ronde.

Zulte Waregem speelde een goede eerste helft, maar moest na de pauze toch het hoofd buigen voor Ajax. De strafschopfout op Matthys had de wedstrijd wat meer in het voordeel van Zulte Waregem kunnen laten draaien, maar het mocht niet zijn. Zulte Waregem eindigt toch knap derde in zijn groep en speelt na nieuwjaar tegen een groepswinnaar uit de Uefacup. Ajax eindigt tweede na Espanyol.