Speeldag: Speeldag 5
Stadion: White Hart Lane
Leverkusen geplaatst, Club laatste
Kristof Blomme

Bayer Leverkusen klopte op eigen veld Besiktas met 2-1. De Duitsers worden zo derde in groep B en stoten dus door naar de volgende ronde. Door de overwinning van Leverkusen eindigt Club Brugge, dat al uitgeschakeld was, als laatste in de groep. Tottenham won van Dinamo Boekarest met 3-1 en pakt het maximum van de punten. Beide ploegen waren al geplaatst.

Leverkusen - Besiktas 2-1

Besiktas begon aan de laatste partij met twee punten voorsprong op Leverkusen, dat tot nu toe amper één punt had gesprokkeld. De thuisploeg moest dus winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Leverkusen opende sterk tegen een defensief Besiktas. Binnen de eerste vijf minuten kregen zowel Athirson als Barbarez een mogelijkheid. Beide kansen werden echter de nek omgewrongen. De organisatie bij de Turken stond goed in de eerste helft, waardoor Leverkusen het vooral vanop afstand moest proberen. Athirson knalde op Runje, terwijl Voronin het doelkader niet kon vinden. De laatste mogelijkheid voor de koffie was voor Babic. Ook nu stond Runje op de goede plaats.

De tweede helft was van een hoger niveau dan de eerste, vooral omdat Besiktas nu ook wou meevoetballen. Beide ploegen kregen enkele goede mogelijkheden, maar het was lang wachten op de openingstreffer. Twaalf minuten voor tijd kreeg Leverkusen een strafschop nadat verdediger Mercimek de bal met de hand raakte in het strafschopgebied. De penalty van Babic werd gestopt door Runje, maar Schneider was goed gevolgd om de 1-0 op het bord te zetten. Vijf minuten voor tijd forceerde Barbarez de beslissing na voorbereidend werk van invaller Kiessling. In de slotminuut ging Tandogan neer in de zestien. Ook de bezoekers kregen een strafschop. Ricardinho trapte feilloos binnen. Besiktas kon echter geen tweede keer scoren, waardoor Leverkusen doorstoot.

Tottenham - Dinamo Boekarest 3-1

Tottenham en Dinamo Boekarest konden er een ontspannen pot voetbal van maken. Beide ploegen waren immers al zeker van de volgende ronde. Tottenham was de gevaarlijkste ploeg. Na amper drie minuten moest Hayeu een poging van Huddlestone weren. Even later moest de bezoekende doelman opnieuw ingrijpen na een gevaarlijke voorzet van Lennon. Na een kwartier stond de thuisploeg verdiend op voorsprong. Berbatov trapte zijn vijfde van deze campagne knap in de bovenhoek. Ook Defoe kreeg een grote kans, maar Hayeu had een schitterende redding in huis. Tottenham bleef kansen creëren. Berbatov knalde een goede mogelijkheid over. Vijf minuten voor de rust werd de voorsprong toch verdubbeld. Na een uittrap van Robinson schakelde Defoe zijn rechtstreekse tegenstander uit om daarna beheerst onder Hayeu binnen te schuiven.

Meteen na de rust stond het al 3-0. Een schot van Lennon kon de bezoekende doelman nog pareren, maar Defoe was goed gevolgd. De score had nog hoger kunnen oplopen. Zo trapte Assou-Ekotto onder andere op de doelpaal. In de slotfase zorgde Mendy voor de eerredder. Tottenham won verdiend van de Roemenen en pakte zo de groepswinst met het maximum van de punten.