Datum: 18/03/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Hamburger SV (Europa League )

Volg de match tussen Anderlecht en Hamburger SV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Anderlecht probeert vanavond een 3-1-nederlaag in de terugmatch van de achtste finales van de Europa League tegen Hamburger SV goed te maken. Ariël Jacobs kan daarvoor geen beroep doen op de niet volledig fitte Jonathan Legear. Matias Suarez neemt zijn plaats in. De Duitsers zijn er niet volledig gerust in. In de Bundesliga loopt het momenteel voor geen meter en ook in de Duitse beker is HSV al uitgeschakeld. De druk op coach Bruno Labbadia is groot om minstens de finale van de EL in eigen stadion te spelen. Torun Tunay neemt in vergelijking met de heenmatch de plaats in van Eljero Elia. Jerome Boateng keert terug uit schorsing en verdringt Aogo uit de ploeg.
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Van Damme Jelle, Suarez Matías, Boussoufa Mbark, Kouyate Cheikhou, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Lukaku Romelu.
Hamburger SV: Rost Frank, Rozehnal David, Mathijsen Joris, Jansen Marcell, Zé Roberto , Petric Mladen, Jarolim David, Boateng Jerome, Van Nistelrooy Ruud, Rincón Tomás, Torun Tunay.
1
Anderlecht trekt meteen ten aanval. David Rozehnal moet de bal na luttele seconden al in corner werken.
1
Meteen een goede mogelijkheid voor Kouyaté, maar de middenvelder raakt de bal niet goed.
1
We zijn er aan begonnen. Anderlecht mag aftrappen.
4
Anderlecht is goed gestart, maar ontsnapt nu wel aan de 0-1. Petric schiet een goede mogelijkheid net over.
5
Hamburg heeft het evenwicht alweer hersteld.
11
Hamburg heeft het commando overgenomen. De verdediging van Anderlecht oogt zenuwachtig en bovendien werkt het slechte veld niet echt mee.
15
Ruud Van Nistelrooy vertrekt nipt onside richting doel, maar de hoek is te scherp om de bal in doel te kunnen werken.
17
Anderlecht ontsnapt alweer aan de 0-1. Petric tikt de bal nipt naast het doel van Proto. Paars-wit speelt te zenuwachtig en slaagt er niet in de spitsen te bereiken.
25
 Gele kaart voor Jelle Van Damme

27
Anderlecht krijgt de motor niet in gang en blijft de fouten opstapelen.
31
De wedstrijd heeft momenteel echt niets om het lijf. Anderlecht kan niet, Hamburg wil niet. De Duitsers lijken wel vrede te nemen met de 0-0. Logisch, want ze wonnen thuis al met 3-1.
34
Eindelijk nog eens gevaar van paars-wit. Na een corner geraakt de bal niet goed weg, maar scoren lukt Anderlecht niet.
41

Goal
Doelpunt van Jérôme Boateng (Onbekend Onbekend)
Met een prachtige goal brengt Jerome Boateng Anderlecht op voorsprong. Hij krult de bal vanop de rand van de zestien heerlijk in doel. Paars-wit kan zijn Europese dromen wellicht opbergen.
44

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Mbark Boussoufa)
1-1! Romelu Lukaku kopt een uitstekende voorzet van Mbark Boussoufa tegen de netten. Anderlecht leeft weer, maar moet nog twee keer scoren om verlengingen af te dwingen.
45
Penalty! Matias Suarez gaat neer in de zestien, de ref fluit strafschop.
45

Goal
Doelpunt van Matías Suarez (Onbekend Onbekend)
Matias Suarez gaat zelf achter de bal staan en trapt goed binnen. Uit het niets staat het 2-1.


Scheidsrechter
Rust
Het is dan wel bijzonder gevleid (dat was de 3-1 in Hamburg uiteindelijk ook), maar Anderlecht staat wel 2-1 voor. Nochtans zag het er vijf minuten voor rust bijzonder benard uit voor paars-wit toen Jerome Boateng Hamburg met een knappe goal 0-1 voor bracht. Anderlecht speelde tot dan toe nauwelijks iets klaar, van de grote ambitie voor de wedstrijd was op het veld weinig te merken. Tot plots Romelu Lukaku de gelijkmaker aantekende. Anderlecht begon er in te geloven en dwong vlak voor rust nog een penalty af. Matias Suarez zette hem zelf om. Anderlecht 2-1 voor, al moet het nog steeds een doelpuntje uit de heenwedstrijd goedmaken.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Hamburg heeft de tweede helft afgetrapt.
47
Meteen een uitstekende kans op de 3-1. Na een corner trapt Kouyaté richting doel, maar Jarolim haalt de bal van de lijn.
54

Goal
Doelpunt van Marcell Jansen (Onbekend Onbekend)
2-2, over and out. De Anderlecht-defensie laat zich (alweer) ringeloren, Gillet komt te kort om Jansen van de 2-2 te houden. Anderlecht moet nu drie keer scoren, wellicht teveel van het goede.
55
Gillet laat zijn mannetje alweer lopen, Petric besluit gelukkig hoog over.
59

Goal
Doelpunt van Lucas Biglia (Jelle Van Damme)
Jelle Van Damme legt de bal goed tot bij Lucas Biglia, en die schiet knap de 3-2 tegen de netten. Komt er dan toch nog een mirakel?
62
Vervangen Olivier Deschacht
Ingevallen Tom De Sutter

Ariël Jacobs weet dat Anderlecht nog twee keer moet scoren en brengt Tom De Sutter op het veld. Olivier Deschacht gaat eraf.
63
Vervangen Jérôme Boateng
Ingevallen Eljero Elia


65

Goal
Doelpunt van Mbark Boussoufa (Romelu Lukaku)
4-2! Romelu Lukaku brengt de bal goed voor, Mbark Boussoufa duwt de bal nog door een gaatje in doel. Anderlecht staat op één doelpunt van kwalificatie, al mag het uiteraard ook niets meer slikken.
72
 Gele kaart voor Matías Suarez

75

Goal
Doelpunt van Mladen Petric (David Jarolim)
Ai ai ai, Anderlecht laat het defensief alweer afweten, Petric profiteert en legt de 4-3 binnen. Nu lijkt het echt wel over.
77
Vervangen Marcell Jansen
Ingevallen Robert Tesche


81
Daar was bijna de 5-3. De Sutter stuit op Rost.
85
Het publiek is stilgevallen, niemand gelooft er nog in. Anderlecht stevent af op de uitschakeling. Er zat nochtans veel meer in tegen dit Hamburg, maar defensief geklungel kost paars-wit de kwalificatie.
90
Juhasz is nog dicht bij de 5-3, maar zijn poging wordt van de lijn gehaald.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.