livLiverpool FC
lilLille OSC
Datum: 18/03/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Gerrard en Torres tellen Hazard uit
Yves Dekoning
| 0 reacties
Gerrard en Torres tellen Hazard uit
Foto: © SC

Liverpool heeft Lille relatief vlot opzij gezet. De Reds moesten de 1-0-nederlaag uit de heenmatch goedmaken. Dankzij een vroege strafschop en twee doelpunten na rust lukte dit.

Beide ploegen kwamen aarzelend uit de startblokken, maar ineens dook Lucas Leiva op in het strafschopgebied van Lille. De Braziliaan ging over het been van Adil Rami en Steven Gerrard zette de penalty feilloos om. Zonder echt door te drukken ging Liverpool op zoek naar een tweede treffer. Glen Johnson trapte te zwak met links, Daniel Agger kopte twee keer gevaarlijk in en ook Fernando Torres kopte net naast. Aan de overkant zette Eden Hazard subliem drie Liverpoolverdedigers in de wind maar hij kon Pepe Reina niet verschalken.

Vlak na rust toonde Torres zijn klasse door de bal heel knap over Mikael Landreau binnen te tikken nadat Ryan Babel hem de diepte in stuurde. Nu moest Lille op zoek naar een goal en dat deed het ook. De Fransen kwame meer dreigend voor de dag, vooral met hoge voorzetten, maar echt open doelkansen vielen niet te noteren. Een kwartier voor tijd kwam Pierre-Emerick Aubameyang wel alleen voor doel, maar hij knalde naast. De gevaarlijkste doelpogingen kwamen nog van Liverpool. Kort voor affluiten was het opnieuw Torres die scoorde. Hij reageerde alert toen Landreau het schot van Gerrard moest wegduwen.

Liverpool lijkt eindelijk op dreef te komen en stoot door naar de kwartfinales van de Uefa Cup. Voor Lille en Eden Hazard eindigt het avontuur op Anfield. De jonge Belg kwam niet zo vaak aan de bal, maar toonde wel dat hij iets in zijn mars heeft. Bovendien zorgde hij voor de enige echt grote doelkans voor Lille.