Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Club blijft overeind in Finland
Fabian Morren

Club Brugge heeft zich geplaatst de laatste voorronde van de Europa League. Blauw-zwart speelde 1-1 gelijk in de terugwedstrijd. Eerder had blauw-zwart de heenmatch met 3-2 gewonnen.

Club, opnieuw met Sonck op de bank, speelde agressiever dan in de heenwedstrijd en kreeg in de eerste helft tegen Lahti ook de beste kansen. Zo kwam Ronald Vargas dicht bij een openingsdoelpunt, maar doelman Szentpeteri hield Lahti overeind. Even later was er een schot van Akpala, maar opnieuw bracht de keeper van Lahti redding.

De thuisploeg stelde daar nauwelijks wat tegenover. Pas na de rust was Pires Viera eens gevaarlijk. Zijn schot ging echter over de kooi van Stijn Stijnen. Nadien nam Club het commando weer over. Jonathan Blondel besloot maar nipt naast en een poging van Alcaraz belandde in de handen van Szentpeteri.

Het verlossende doelpunt kwam er een kwartier voor tijd. Joseph Akpala was sneller dan doelman Szentpeteri en bracht blauw-zwart op voorsprong. Even voordien was Club wel aan de achterstand ontsnapt toen Simaeys een poging van Litmanen onschadelijk maakte.

Toch werd het in de slotfase nog spannend. Vanninen trapte vijf minuten voor affluiten de bal voorbij doelman Stijnen. In blessuretijd ontsnapte Club nog aan de uitschakeling. Shala miste immers een reuzekans. (AN)