Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Jan Breydel
Perisic wijst Club de weg tegen zwakke Serviërs
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft zijn eerste overwinning in de poulefase van de Europa League beet. De Belgische competitieleider had geen partij aan een bijzonder zwak Partizan Belgrado. Een Europese lente blijft binnen bereik.

Club Brugge begon dominant aan de wedstrijd en was bij zijn eerste aanval meteen succesvol. Karel Geraerts schilderde het leer perfect op het hoofd van Ivan Perisic, die knap binnenknikte. Blauw-zwart vergat echter de wedstrijd al vroeg op slot te doen. De snelle Joseph Akpala zag een uitstekende poging gered worden door doelman Radoslavjevic. Bovendien miste Perisic een strafschop voor de 2-0. De Kroaat was op zoek naar eeuwige roem en stifte de penalty, normaal de verantwoordelijkheid van Carl Hoefkens, domweg tegen de dwarsliggger. Perisic kopte het leer in de herneming nog tegen de touwen, maar omdat niemand de bal tussendoor had aangeraakt, werd het doelpunt terecht afgekeurd.

Ook Karel Geraerts, Hoefkens en Nabil Dirar faalden in de afwerking. Hun pogingen misten het doelkader.

Partizan Belgrado presenteerde zich als niet meer dan een Belgische degradatieploeg, maar was net voor rust heel dicht bij de gelijkmaker. Een schicht van Branislav Jovanovic werd door Stijnen in hoekschop getikt.

Club ging na rust meteen op zoek naar een veilige 2-0-voorsprong. Ivan Perisic maakte al snel zijn gemiste strafschop goed. Dirar stuurde de Kroaat diep en Perisic duwde zijn tweede van de avond via de doelman en een Servische verdediger tegen de touwen.

De Bruggelingen voetbalden de wedstrijd rustig uit en tellen dankzij de overwinning evenveel punten als het Franse Toulouse, dat met 4-0 onderuit ging in Donetsk. Met 9 op 9 wenkt de volgende ronde voor de titelverdediger. Partizan blijft troosteloos laatste met 0 op 9. (AN)