Polithenica Timisoara
andAnderlecht
Datum: 22/10/2009 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Anderlecht pakt punt bij Timisoara
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht pakt punt bij Timisoara
Foto: © SC

Anderlecht heeft in Roemenië gekregen waarvoor het gekomen was: een gelijkspel. Paars-wit noch Timisoara kwamen aan scoren toe.

Het gelijkspel waar Anderlecht op gehoopt was, maar misschien ook wel een gemiste kans. Paars-wit was immers heer en meester in de tweede helft en kreeg ook enkele uitstekende kansen. Scoren lukte echter niet.

In de eerste helft was er nauwelijks iets te beleven. Timisoara wist amper gevaar te creëren, de enige echte kans kwam op naam van Karamjan, die onbegrijpelijk slecht kopte en zo een wenkende kans verspilde.

Aan de overkant was Boussoufa er het dichtst bij. De Marokkaan kon zelf op doel schieten, maar legde af voor Lukaku, die buitenspel stond. 

In de tweede helft drong Anderlecht aan. Suarez kreeg de allerbeste mogelijkheid. De Argentijn mocht alleen op doel afgaan, maar schoot oog in oog met de keeper hoog over. Ook Diandy, Gillet en Mazuch waren er elk een keertje dicht bij, zonder succes.

Het bleef dus bij 0-0, waardoor Anderlecht samen met Ajax aan de leiding blijft in de poule. De Amsterdammers klopten thuis Dinamo Zagreb met 2-1. Ajax en Anderlecht hebben nu elk vijf punten, Dinamo drie en Timisoara slechts twee. (AN)
Herbeleef Polithenica Timisoara - Anderlecht

Europa League

 Eerste ronde (Speeldag 3)