Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht op een zucht van Europese lente
Fabian Morren

Anderlecht staat heel dicht bij de zestiende finales van de Europa League. De Brusselaars wonnen met 3-1 van Timisoara na doelpunten van Suarez, Boussoufa en Legear.

Het was een half uur wachten op een eerste kans. Anderlecht nam wel snel de controle over de wedstrijd, maar gevaarlijk was het aanvankelijk niet. Timisoara speelde vanuit een stevige organisatie en loerde op de counter. De Roemenen slaagden er echter ook niet in om de Anderlecht-defensie in verlegenheid te brengen.

Penalty Suarez

Zonder een kans te creëren nam de thuisploeg toch de leiding. Na een flater van Nibombé maakte Maxim de overtreding op Suarez in het strafschopgebied. De Argentijnse spits van Anderlecht zette de penalty zelf om en bracht Anderlecht zo 1-0 voor. Paars-wit nam de wedstrijd nog meer in handen, zonder evenwel gevaarlijk te zijn.

De wedstrijd kantelde na de rust. Timisoara speelde agressiever en Parks, de beste man op het veld bij de Roemenen, kopte een hoekschop hard voorbij Silvio Proto. Vervolgens lag de wedstrijd vijf minuten stil vanwege Bengaals vuur in het vak van de Timisoara-fans. Anderlecht leek echter ook na die kleine pauze nog niet helemaal hersteld van de opdoffer.

500e is van Boussoufa

Maar Mbark Boussoufa stelde orde op zaken. De actie begon bij invaller Jonathan Legear en diens voorzet werd in doel gekopt door Boussoufa. Het was meteen het 500e doelpunt uit de Europese clubgeschiedenis van Anderlecht. Nadien probeerde Timisoara nog wel, maar op de counter stelde Legear de zege veilig.

Inmiddels raakte bekend dat Dinamo Zagreb beroep aantekende tegen de straf van de UEFA. Als de puntenaftrek behouden blijft, is Anderlecht nu al zeker van kwalificatie. (AN)